

"rejim" Arama Sonuçları

Siyonist işgal rejiminin, Mescid-i Aksa'yı fiilen bölmek ve bir kısmını Yahudilere tahsis etmek için girişimlere başladığı bildiriliyor. Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Takiyya, “İşgalci İsrail gerçek ve fiili planlamaya girmiş diyebiliriz. Mescid-i Aksa'yı mekansal olarak taksim etmek adına bu planlama artık meclise sunuldu ve onun üzerinden çalışmalar başlatıldı" diyor.

Necmettin Erbakan ve çizgisi Milli Görüş’ün tüm mücadelesinin özü, laik-demokratik-kemalist rejimin asla karşıtı olmadıkları, aksine müslümanların sistemi daha iyi ıslah edeceğini ve yöneteceğini ispat etmektir.

Siyonist işgal rejimi kimden korkuyor? I Ahmed Kalkan

İktibas Dergisi’nin 535. sayısı çıktı. “Seçimler Bitti, Kazanan Kim?” manşeti ile yayımlanan dergide, 14-28 Mayıs seçimlerinin sonuçları genel hatlarıyla yorumlanıyor, sayısal verilerin ötesinde rejimin ruhunu yansıtan özelliklerine dikkat çekiliyor.

Siyonist işgal ordusunun gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik olarak gerçekleştirdiği kara ve hava saldırısında 8 kişinin şehit edildiği, 7'si ağır olmak üzere 27 kişinin de yaralandığı haber verildi.

Siyonist işgal rejiminin abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda yıktığı evler nedeniyle 459 ailenin evsiz kaldığı belirtildi. Saldırılarında sivil-asker ayrımı yapmayan İsrail, 6’sı çocuk 33 Filistinliyi katletmişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdullatif El-Kanu', Direniş Ortak Odası'nın işgal rejimine verdiği mesajın direnişin yumruğunun sert ve acı verici olduğunu, darbelerinin de sert ve uzun vadeli olacağını, siyonist işgal rejimine işlediği cinayetlerin bedellerini mutlaka ödeteceğini ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Siyonist işgal güçlerinin bugün (9 Mayıs Salı)) sabahın erken saatlerinde Gazze'ye düzenledikleri hava saldırılarında, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın 3 komutanı ile onların eşleri ile çocuklarının oluşturduğu toplamda 13 kişi şehit edildi, saldırıda en az 20 kişi de yaralandı.

İpi göğüsleyen taraf rejimi 2023, 2053, 2071 gibi hedeflerine taşıma ihalesini almış olacak. Tabii ki sonuç ne olursa olsun “büyük ikramiye” yine düzenin hanesine yazılacak. Bu “seçimler”in gündemi ise başından “sistem tartışması” olarak konumlandırılmış bulunuyor.

Abluka nedeniyle seyahat hürriyeti olmayan yaklaşık 2 milyon Filistinli Müslüman, çok istisnai durumlar hariç Gazze dışına çıkamıyor. Gazze’ye gelecek mal ve hizmetler ise ancak siyonist rejimin uygun gördüğü ve izin verdiği kadar oluyor.

Filistin topraklarında gasıp siyonist işgal rejiminin ilanının 75. yıl dönümü olan Nekbe Günü yaklaşıyor. Nekbe'nin üç yıl önceki yıldönümünde, Osman Yıldız´ın sunduğu Gündem Özel programında Filistinli Muin Naim ile; Filistin´deki işgalin dünü, bugünü ve geleceğini konuşulmuştu.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçlerince 11 yıl önce alıkonulan babalarını ancak fotoğraflardan tanıyan Halepli kardeşler, umutla babalarından gelecek bir haberi ve onun evine döneceği günü bekliyorlar.

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksaya yönelik saldırıları Fatih Camii'nde yapılan eylemle protesto edildi.

Siyonist işgal rejiminin kısıtlamalarına rağmen yaklaşık 250 bin Müslüman, ramazan ayının ikinci cuma namazında Mescid-i Aksa’da saf tuttu.

Müslümanlar açıklıkla insanları Allah’ın dinine çağırır, İslam’dan başka hiçbir düzen, sistem, ideoloji ve yaşama biçiminin yeryüzüne hayır, bereket, kardeşlik, saygı ve sevgi getiremeyeceğini, avazları çıktığı kadar söyleyebilirlerse, o zaman bir şahitlikten bahsedilebilir. Yoksa mevcut siyasi partilerden birine eklemlenip, rejimin ‘güvenlikli’ mekanlarını siper edinerek, sisteme göz kırpan aktivitelerle şahitlik yapmak pek sahici görünmemektedir.

Siyonist işgal rejimi, Ramazan ayında Filistinlilerin Ramazan ayında eda edecekleri Cuma namazlarına yönelik yine alçakça bir karar aldı. İşgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan 12 ila 55 yaşlarındaki Filistinli erkeklerin Ramazan ayında Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmesini yasakladı.

Suriye'nin kuzeyinde, Beşşar Esed rejimi karşıtı barışçıl gösterilerin başlamasının 12. yıl dönümünde gösteriler düzenlendi.

bugün Arakan Müslümanları bir özgürlük mücadelesinden ziyade varlık, yani var olma, varlığını koruma mücadelesi veriyor. Çünkü bölgeyi kontrolünde tutan zulüm rejimi, Müslümanları ya tamamen dinî ve etnik kimliklerini unutarak köleleşmeyi kabul ya da öz yurtlarını terk arasında tercihe zorladı.
Makaleler
Hava Durumu