Amerika'da "İslam'ı tanıyalım" kampanyası

Kuzey Amerika İslam Dairesi (ICNA) ABD'nin Chicago bir ay önce bir reklam kampanyası başlattı. Eyaletin en işlek caddelerinde birinde 25 otobüse verilen reklam ilanlarında, İslam hakkında merakı olanlara çağrıda bulunulduyor.

29-10-2008


ABD'de giderek artan İslam karşıtlığı ve önyargılar bilinçli Müslüman Kuruluşları tarafından küçük ve önemli bir adımla yıkılmaya çalışılıyor. ABD'de faaliyet gösteren ICNA (Kuzey Amerika İslam Dairesi) Müslümanlara karşı ülkede giderek artan bu önyargıları ilginç ve etkili bir yolla kırmaya başladı.

ICNA, ABD'nin Chicago bir ay önce bir reklam kampanyası başlattı. Kampanyanın uygulanış şekli ise otobüslere ilan vermek oldu. Eyaletin en işlek caddelerinde birinde 25 otobüse verilen reklam ilanlarında, İslam hakkında merakı olanlara çağrıda bulunuldu.

Belediye otobüslerine verilen ilanlarda "İslam ile ilgili bilgi almak için xxx numarayı arayın" ve "Farklı peygamberlerin ortak dini: İslam" şeklinde mesajlar verildi.

ONLARCA KİŞİ BU SAYEDE İSLAMA GEÇTİ

Bir ay boyunca şehrin içinde dolaşan bu otobüsler sayesinde, gelen soruları cevaplandırmak için kurulan www.GainPeace.com sitesinin "raitng"leri ise tavan yaptı. Yüzlerce kişi verilen numaraları arayarak İslam ile ilgili bilgi aldı.

Reklamın en sevindirici yanı ise siteyi dolaşan ve telefonla bilgi alanlardan onlarcasının Müslüman olması.

Bir ay boyunca gerçekleştiirlen proje, ISNA tarafından 23 Kasım'a kadar uzatıldı. Bunun yanında projenin pozitif etkilerini gören diğer şehirlerdeki Müslümanlar da harekete geçti.

ABD'nin birçok eyaletinden Müslümanlar, proje ile ilgili detaylı bilgi almak için ICNA ile iletişime geçti.

New York Müslümanları da geçtiğimiz Ramazan ayında ve 11 Eylül'de New York metrosunda İslam dinini tanıtıcı reklam kampanyası başlatmışlardı. Metro vagonları içinde "Bilmeye hakkınız var" cümlesiyle başlayan tanıtıcı kampanyada, İslamiyet hakkındaki sorulara cevap bulmak isteyenler için", Kuzey Amerika İslam Merkezi'nin irtibat bilgileri veriliyordu.

Kuzey Amerika İslam Merkezi'nin (The Islamic Circle of North America - ICNA) web sayfasında, grup, kendisini İslam dininin daha iyi anlaşılması için güncel stratejiler geliştirmekte öncü olarak tanıtıyor ve amaçlarının İslam dinini tanıtmak ve İslam dini hakkındaki yanlış anlayışları düzeltmek olduğu belirtiliyor.

ICNA, metro reklam kampanyasında diğer bazı büyük İslam örgütü ve toplumları ile işbirliği yaptığını da duyurmuştu.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Amerika'da   #İslam'ı   #tanıyalım   #kampanyası   
YORUMLAR
  • derya aydın   30-10-2008 07:15

    çok sevindirici allah yardımcıları olsun islam dinini karalayanları allah kahretsın

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN