Yemen'de 70 kişi daha katledildi

Suudi rejimi, Yemen'deki katliamlarına 70 kişiyi daha öldürerek devam ederken, dünya ve Türkiye kamuoyu genel sessizliğini koruyor

15-12-2009


İslam ve Hayat

Suudi rejimi, Yemen'deki katliamlarına 70 kişiyi daha öldürerek devam ederken, dünya ve Türkiye kamuoyu genel sessizliğini koruyor

Kuzeydeki Zeydi direnişçilerin internetten yayınlanan bildirisinde, “Suudi Arabistan hava kuvvetlerinin Saada vilayetindeki Razeh bölgesinde Suk Bani Maain’de masum insanlara karşı bu sabah katliam yaptığı” öne sürüldü. Bildiride, “saldırıda 70 kişinin öldüğü, 100′den fazla kişinin ise yaralandığı, Razeh bölgesinin Suudi Arabistan ordusunun 50′den fazla saldırısının hedefi olduğu” ifade edildi. Saldırıyı Yemen ordusu da doğruladı.

Son bilgiler ise bu hain saldırıların arkasında ABD’nin de parmağı olduğunu gösteriyor.Yemen, ülke genelinde azınlıkta olan, ancak kuzeyde nüfusun çoğunluğunu oluşturan Zeydi Şiilere karşı katliamlarını Ağustos ayında artırmıştı. Yemen’deki merkezi hükümet, Husilere karşı 5 yıldır mücadele veriyor. Taraflar arasındaki çatışmalar, Yemen savaş uçaklarının Suudi sınırı yakınlarındaki Saada’yı geçen yıl bombalamasıyla arttı.

Şu an çoluk çocuk demeden katliama girişen Suudi kraliyet rejimine yönelik uluslararası sessizlik ise katliamın arkasındaki güçlerin çok boyutlu olduğuna işaret ediyor. Türkiye’de ise gerek merkez gerekse muhafazakar medya, katliamları gündeme almış değil. Vicdan sahibi herkesi bu katliamlara karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz.

Etiketler : #Yemen'de   #70   #kişi   #daha   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN