Ümmet önce kendi özgürlüğünü sağlamalı

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi ümmetin gasp edilmiş Filistin topraklarını kurtarmak için öncelikle kendini özgürleştirmesi gerektiğini söyledi.

04-01-2011


İslam ve Hayat

Dünya Müslüman Âlimler Birliğinin “Kudüs ve Filistin’i Yahudileştirme Projeleriyle Bunların Filistin Davasına Etkisi” ismiyle düzenlenen aylık konferansta yaptı. Konferansa Dr. Ali Muhiddin El-Karadaği ile Ulusal Konferans Genel Koordinatörü Münir Şefik de katıldı.

Karadavi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Filistin halkının işgal rejimine karşı direniş gösterebilmesi için bu halkın sonuna kadar desteklenmesi gerekir. Filistinlileri desteklediği için kimse minnet edemez, etmemelidir. En büyük afetlerden biri Müslümanların Filistinlilere yardım ettiklerini dillendirmeleridir. Çünkü İslam işgal edilmiş toprakların kurtarılmasını emrediyor. Hele bu topraklar Kudüs gibi kutsal bir yer ise… Bütün Müslümanların Filistin davasının sadece Filistin halkını ilgilendirmediğini bilmesi ve buna göre hareket etmesi gerekir.”

Allame Karadavi sözlerini şöyle sürdürdü: “Durumumuz daha da kötüye gidiyor. Barış müzakerelerinden arkaya ne kaldı? Ya Obama’nın bir türlü durduramadığı yerleşim birimleri inşaatları. Şu anda Batı Yaka ve Kudüs’ün etrafından 13 bin konut bulunuyor. Bu konutlar Mescidi Aksa ve Kudüs şehrini fiilen tehdit ediyor. Mescidi Aksa’nın ne zaman yıkılacağını ve Filistin davasının ne zaman biteceğini sadece Yahudiler biliyor. Onun tarihini kendileri ilan edecek. Ümmetin zayıflığı toprakların ancak cihad ile kurtulabileceğini gösterdiği halde, bu kelime şu anda çok uzaklarda görünüyor.” 

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Ümmet   #önce   #kendi   #özgürlüğünü   #sağlamalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN