Tokat, Kudüs'ü unutmadı

Kudüs Günü, Tokat'ta da unutulmadı. TOKAD'ın düzenlediği Kudüs Günü programı coşkulu geçti.

19-09-2009


Kudüs Günü, Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD)tarafından düzenlenen bir programla kutlandı.

Dernek merkezinde düzenlenen iftardan sonra başlayan program açılışında Tasfiye Dergisi’nden Ahmet Örs kısa bir konuşma yaparak Kudüs Gününün başta Müslümanlar olarak bütün mustazaf halkların özgürlük mücadeleleri için bir direniş ve motivasyon günü olduğunu, Özgür Kudüs amacımızın gerçekleşebilmesi için Müslümanların yerel ve küresel istikbarlara karşı mücadele etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Üniversite öğrencisi Özhan Uçan, Kudüs Gününün anlamına ilişkin yaptığı konuşmasında Kudüs’ün ve Kudüs gününün tarihi sürecini anlatarak her geçen gün Kudüs’ün özgürlüğü ideali üzerinden Küresel İntifada bilincinin filizlenip boy verdiğini vurguladı.

Çocuk korosu Kudüs marşları söyleyerek geceye renk kattı. Grup Yürüyüş’ün yeni albümünden marşların da seslendiren koroya geceye katılanlar da eşlik ettiler.

Gecede ayrıca İsrail’in Gazze saldırısı sürecinde TOKAD’ın düzenlediği protestoların fotoğraf ve video kayıtlarının sinevizyon gösteriminin yanı sıra şiir klipleri seyredildi, şiirler okundu. Program İlyas Çetin’in yaptığı duayla sona erdi.

Etiketler : #Tokat   #   #Kudüs'ü   #unutmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN