Tokad'dan Svat ve Afganistan'daki katliamlara kınama

Toplumsal Dayanışma Derneği (TOKAD), bir basın açıklaması yaparak, işgalci ABD ve müttefiklerinin Afganistan ve Svat vadisindeki katliamlarını kınadı.

29-06-2009


Toplumsal Dayanışma Derneği (TOKAD), bir basın açıklaması yaparak, işgalci ABD ve müttefiklerinin Afganistan ve Svat vadisindeki katliamlarını kınadı.

ABD’nin başkanı değişse de zulümlerinin değişmediğine vurgu yapolan TOKAD açıklamasında, T"aliban’la ve terörle mücadele adı altında Afganistan’da ve Pakistan’da bir süredir en aşağılık zulümlere imza atan Obama yönetimi, Bush’un bölgedeki politikalarını aynen sürdüreceğini göstermiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu vurgular yer aldı:

"ABD’nin Afganistan işgali tam manasıyla bir iğrençlik iken şimdi savaşın Pakistan’ı da kuşattığını görüyoruz. Svat vadisinde ne zamandır yaşanan katliamlar insanlığın bittiği noktayı işaret ediyor. Obama’nın İslam dünyasına dönük sözde barışçıl mesajlar gönderen yaklaşımları İslam ülkelerinin birçoğunu etkilemişe benziyor ki kimse esaslı bir tepki göstermiyor. Ajanslara yansımayanlarla birlikte her gün yüze yakın insan ABD ve işbirlikçilikte sınır tanımayan Pakistan ordusu tarafından katlediliyor.

İki milyona yakın insanın ayrılmak zorunda kaldığı Svat vadisindeki trajedi doruk noktasına çıktı. Emperyalistlerin isteğiyle kendi halkına savaş açan Zerdari yönetimi Pakistan’ı büyük bir uçurumun kenarına sürüklemektedir. Kendileri zannediyorlar ki bâki olan ABD’dir ve ABD’ye kullukta kusur edersek kaybederiz. Hâlbuki bâki olan Allah’tır ve Allah mutlaka zalimlerden hesap soracaktır. Svat vadisindeki kendi halklarına savaş açanlar önce halklarının tercihlerini iyi analiz etsinler. Büyük Şeytan ABD’nin küresel hegemonyasını yoksul ve savunmasız Afgan ve Pakistan halkını katlederek sürdüreceklerini düşünüyorlarsa kaybetmeye mahkûm olacaklardır.İran seçimlerinden sonra yaşanan gelişmeler emperyalist güçlerin rahat durmadıklarını, ılımlı ya da şiddete dayalı alternatiflerle İslam dünyası üzerindeki baskılarını sürdürmeye kararlı olduklarını göstermiştir. İran üzerindeki emperyalist planlarla birlikte Taliban bahanesiyle de İslam dünyasının başka noktalarını da kontrol altında tutmak isteyen zalimlerin kazanacakları tek şey ancak Müslüman halkların kin ve nefreti olacaktır. Bu öfkeyi de asla hiçbir siyasal güç ortadan kaldıramayacaktır. Afganistan ve Pakistan’daki Taliban direnişini yok etmeye çalışan işbirlikçi yönetimler önce halkın bu yönelişini kavramaya çalışmalıdır. Yoksa tarih onları kendi halklarını katleden zalimler olarak utançla hatırlayacaktır.

Bu çerçevede, yaşanan katliamlarla ilgili olarak Türkiye Hükümeti ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir an önce inisiyatif almalı ve sürece müdâhil olmalıdırlar. Aksi takdirde ABD’nin stratejik ortağı olarak yaşananlardan sorumlu olacaklardır.

Zalimler ve onlara uşaklık edenler şunu bir kez daha anlamalıdırlar ki zulümle âbâd olunmaz. Mazlum ve mustazaf halklar bunca zulmün hesabını mutlaka soracaktır. Bizler de uzaklardaki kardeşlerimizle her zaman dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyor, vicdanlı herkesi bu vahşi saldırganlığa karşı mazlumların yanında yer almaya ve seslerini yükseltmeye çağırıyoruz."

Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD)

Etiketler : #Tokad'dan   #Svat   #ve   #Afganistan'daki   #katliamlara   #kınama   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN