Terör örgütü NATO yine katliam yaptı: 33 Afganlı öldü

Afganistan'ın güneyinde, NATO güçlerinin bir araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında, çoğunluğu kadın ve çocuk 33 sivilin öldüğü bildirildi.

22-02-2010


Afganistan'ın güneyinde, NATO güçlerinin bir araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında, çoğunluğu kadın ve çocuk 33 sivilin öldüğü bildirildi.

Saldırının gerçekleştiği Uruzgan vilayeti il genel meclisi başkanı Emanullah Hotaki, NATO güçlerinin bir ana yola çıkan 3 minibüsü vurması sonucu, 33 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

NATO ise içinde Taliban üyelerinin bulunduğunu sandıkları bir grup araca ateş açıldığını ve sonra araçlarda sadece kadın ve çocukların olduğunun görüldüğünü doğrularken, can kaybı sayısı konusunda açıklama yapmadı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise tamamı sivil, 42 kişinin bulunduğu araçtakilerden büyük çoğunluğunun saldırıda can verdiğini söyledi. 

 

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA KATLİAM VARDI

Geçen hafta Müşterek adlı saldırı sırasında da 12 sivil hayatını kaybetmişti.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni) 

Etiketler : #Terör   #örgütü   #NATO   #yine   #katliam   #yaptı: 33   #Afganlı   #öldü   
YORUMLAR
  • mehmet maksud   23-02-2010 15:36

    ya rabbi bu manzaraların hesabını bizden sordugun zaman bizler müslümanlar olarak nasıl cevap verecegiz... ya rab lı ser me bıbarine rexmeta ilaqi.ya rab em lı naw neyaradan zelil bune . tı bıde me izzetexa. ya rab iro em lı asimane bune parçe parçe tı me lı ser dozaqe wine me ber hewdı

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN