Svat vadisinde yaşananlar panelde tartışıldı

Vuslat Dergisi, Pakistan Svat’ta yaşanan katliam hakkında önceki gün konferans düzenledi. İHH İnsani Yardım Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa konuşmacı olarak İHH Pakistan Birimi Sorumlusu Recep Tuncer, yazar Murat Özer, Vuslat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hamza Er katıldı. Program sinevizyon gösterisiyle başladı.

22-06-2009


İHH Pakistan Birimi Sorumlusu Recep Tuncer, yaptığı konuşmada, Svat’ta yaşanan dramı anlattı. Irak’ta yaşanan sahnelerin Svat’ta da yaşandığını ifade eden Tuncer; “Şehri kuşatıyorlar ve 1-2 gün kuşatma devam ediyor, sonra vakit veriyorlar. ‘1-2 saat içinde şehri bombalayacağız, boşaltın’ diye.

Bir anda kıyamet senaryosu oluşturuyorlar. Irak’ta yaşanan aynı durum Svat Vadisi’nde de yaşanıyor” dedi.

İşgalcilerin, helikopterlerle, uçaklarla görüntü aldıkları yerleri uzaktan vurduklarını bildiren Recep Tuncer, bu saldırılarda halk ve Taliban ayrımı gözetilmediğini belirtti.

TUNCER: AÇLIK BAŞKA BİR ŞEY, GÖRMEDEN HAYAL EDEMEZSİNİZ
Svat’ta ölü sayısının net olarak belli olmadığını söyleyen Tuncer, 3 bin kişi öldüğünü tahmin ettiklerini kaydetti.

Tuncer sözlerini şöyle sürdürdü: “Pakistan’ı hiç gündemimizden düşürmememiz gerekiyor. Pakistan’ı gerçekten tanımıyoruz. Pakistan’ın asıl adı Pakistan İslâm Cumhuriyeti’dir. Pakistan’da bir evde 150-170 kişi kalıyor, Svat’ta devam eden çatışmalarda 350 bin kişi açıkta kaldı. Bu açıkta kalanlar en alt düzeydeki kişiler. Pakistan’da açlık var, açlık çok başka bir şey, görmeden hayal edemezsiniz.”

ÖZER: TALİBAN SÜREKLİ OLUMSUZ ANLATILIYOR
Yazar Murat Özer de, yaptığı sunumda, Taliban’ın 8 yıldır sürekli olarak olumsuz olarak anlatıldığına işaret etti. Pakistan halkı ile dost ve kardeş olduklarının altını çizen Özer, Pakistan yönetimiyle ise dost ve kardeş olmadıklarını söyledi.
Taliban hakkında çıkan konuşmalarda Taliban’ın Buda heykellerini yıkmasının gündemleştirildiğini ifade eden Özer, Hindistan’da Babür mescidinin yıkılmasının aynı meseleye geldiğini ifade etti. Taliban’dan bedii bir sanat anlayışı beklendiğini kaydeden Özer, her an başına bomba yağan kişilerden bedii bir sanat anlayışı beklemenin doğru olmadığını ifade etti.

ER: EMPERYALİSTLER KATLİAMLARI MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYOR
Vuslat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hamza Er ise, emperyalistlerin yaptıkları katliamları meşrulaştırmak için çeşitli bahaneler ürettiklerini söyledi.

Konuşmasında örnekler veren Hamza Er, Şamil Basayev’in Dağıstan olayında, Irak işgalinde, Gazze operasyonunda, son olarak da Svat Vadisi’nde yaşanan çatışmalarda emperyalistlerin çeşitli bahaneler bulup katliamları meşrulaştırmak istediklerine değindi.

Er, Afganistan’daki durumu ise şöyle özetledi: “Afganistan’ın yüzde 70’i Taliban güçlerinin elindedir. Barack Obama, Afganistan için 5 yılda 7,5 milyar dolar para aktarılacağını, ek 17 bin asker daha göndereceğini söylüyor. Ve savaşı tek başlarına kazanamayacakları için komşu güçlerden yardım istemektedir.”

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Svat   #vadisinde   #yaşananlar   #panelde   #tartışıldı   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   22-06-2009 21:30

    Munafiklar her ne kadar munafikliklarini yapsalarda,Allah yer yuzunde uluhiyetini,hakimiyetini hakim kilmadan kiyamet gelmeyecegini bildiriyor. Her ne kadar kafirler istemesede, Allah uluhiyetini tamamlayacaktir. Allah sozune galiptir. Bu kafir ve munafiklarin bu alanda yani islam cografyasinda ugrasmalari ecellerinin geldigini goztermektedir. Onlara gore ise islam beldelerinde hic bir guc kalmazin,simdi pakistanda NUKLEER silah mevcut ya, Onu kendi hakimiyetlerinin altina almak istiyorlar.Tabi bu kafirlerin ve munafiklarin plani.Ama obur tarafta Allah'in planini hesaba katmiyorlar. Su donemde musluman beldelerdeki sozde musluman oldugunu soyleyen liderler birlesip RASIDI HILAFET DEVLETINI ilan etmezler ise beklesinler,Eski kavimlerdeki helak olan milletler gibi HELAK olmayi.

  • HUSEYIN SASMAZ   22-06-2009 16:25

    Hizb-ut Tahrir, Müslümanları Birdirbirine Kırdıran Amerikan Savaşını Durdurma Kampanyasına Liderlik Ediyor Hizb-ut Tahrir / Pakistan Vilâyeti, Pakistan Hükümeti'nin Afganistan'daki Amerikan işgaline hizmet etmek için ülkede kıvılcımını tutuşturduğu iç savaşı durdurma kampanyasına liderlik ediyor. Savaşın tüm cephelerde Müslümanların hasarına yol açtığı, onlarca askerlerini, yüzlerce mücahitlerini zayiata uğrattığı, kadınlarını, çocuklarını, yaşlılarını sıkıntılara maruz bıraktığı ve ellerindeki onurlu yaşamlarından ettiği sırada savaştan tek çıkarı olan Amerika'dır. Zira ülke sınırı içerisindeki hedeflerini gerçekleştirmede dünyanın en büyük yedinci ordusunu kullanmakta ve mücahitlerin silahlarının namlularını haçlıların göğüsleri yerine kardeşlerinin göğüslerine doğru çevirmektedir. Tüm bunlar, ödlek Amerikan kuvvetlerinin bölgedeki sömürgeci gayesine ulaşmada başarısızlığa uğraması, kurtarma çabalarına rağmen kapitalizm ekonomisinin çökmesi üzerine ve müttefikleri nezdinde bile iğrenç sömürgeci yüzünün ortaya çıktığı bir sırada gerçekleşmektedir. Bundan dolayı Hizb-ut Tahrir, Hükümetin Müslümanların hesabına Amerika'yı kurtarma girişimini kınamakta, bunun için vekâleten yürütülen Amerikan savaşını durdurmak üzere yürüyüşler, konuşmalar ve neşriyatlar yoluyla insanları toplamak amacıyla ülkenin dört bir tarafında büyük bir kampanyaya öncülük etmekte, İslâm ve Müslümanlara karşı işlenen bu iğrenç cürüme karşı hep birlikte seslerini yükseltmeleri için genelde insanlara, özelde ise siyasî partilere ve âlimlere açık davette bulunmaktadır. Hizb-ut Tahrir / Pakistan Vilâyeti Aşağıdaki Hususları Talep Eder: 1. Amerikan savaşının derhal durdurulması ve Pakistan ordusu içerisindeki evlatlarımızın Allah'ın izniyle başarısız olacak Obama'nın haçlı saldırısında birer yakıt olarak kullanılmaması. 2. İslâm'a ve Müslümanlara yönelik başlattığı haçlı saldırısından bu yana ülkede kaos ve karmaşa oluşturan şerlerinden kurtulmak için ülkedeki Amerikan askerî varlığına, siyasî ve istihbaratsal nüfuzuna son verilmesi. 3. Askerilerin, kendi kardeşlerini katletmelerini emreden hain ordu liderliğine itaat etmeyi durdurmaları ve Hilâfetin ikamesi, Afganistan'ın Amerikan işgalinden ve Keşmir'in de müşrik Hintlilerden kurtulması için Hizb-ut Tahrir'e nusret verilmesi. Nâvid Butt حزب التحرير Hizb-ut Tahrir Resmi Sözcüsü Pakistan Vilâyeti

  • HUSEYIN SASMAZ   22-06-2009 16:23

    Pakistan'daki Amerikan Savaşına Karşı Sidney'de Protesto Yürüyüşu Bir milyondan fazla sivilin mülteci haline gelmesinin yansıra binlerce ölü ve yaralı vardır. Tüm bunlar Pakistan Hükümeti'nin ülkenin Kuzey-Batı bölgelerindeki Buner ve Svat'a yönelik başlattığı azgın saldırının bir sonucudur. Zerdari yönetiminin, bölgede Amerikan ajandasını uygulamayı sürdürmesinden dolayı meydana gelen kaos durmamıştır. Devlet Başkanı Zerdari ve Başbakan Geylani, Pakistan ordusundaki Ümmetin muhlis evlatlarının hıyanetin en üst derecesine dayanacak derecede Müslüman kardeşlerinin katledilmesinde kullanılmasından çok mutludurlar. Hizb-ut Tahrir, Pakistan Hükümeti'ni kınamak ve onu bu çılgın savaşı durdurmaya sevk etmek için Pakistan'da geniş çaplı bir kampanya başlattı. Hizb-ut Tahrir / Avustralya, Pakistan yöneticilerinin sürdürdüğü hıyanetten dolayı Müslümanlar onlara karşı kınayışlarını dile getirsinler ve bu kaosun gerçek müsebbibi sayılan Amerikan nüfuzunun Pakistan ile bölgeden sökülüp atılması taleplerini yinelesinler diye Sidney'de bir protesto gösterisi düzenleyecektir. Gösteri, saat 12:00'da Martin Palas'taki Pakistan Konsolosluğu'nun önünde olacaktır. Hizb-ut Tahrir / Avustralya Medya Temsilcisi Osmân Beder, bu bağlamda şöyle bir değerlendirmede bulundu: "Beklendiği üzere Amerikan savaş mekanizması, aynen önceki yönetimde olduğu gibi yeni yönetim altında da keyfiliğini sürdürerek ağır ve kararlı bir şekilde Afganistan'daki savaş tiyatrosunu, Pakistan'a taşımaktadır. Zira Ümmetin tüm dünyadaki dirilişi, hızla artmaktadır. Dolayısıyla Amerikan yönetiminin, şiddetli bir tehlike hissedip İslâm âleminin en güçlü beldelerinde nüfuzunun arttırılması zarureti duyduğunu görmekteyiz. Doğrusu Pakistan ordusundaki Ümmetin cesur evlatlarının gerçek düşmanları olan Keşmir'deki Hindistan ve Afganistan sınırındaki Amerika ile savaşmalarına izin vermek yerine, Zerdari yönetiminin, onları Müslüman kanı akıtmak için kullandığını görmemiz gerçekten hayal kırıklığı uyandırmaktadır. Dolayısıyla sadece Pakistan'da kaos çıkmasının ötesinde Afganistan'a yönelik Amerikan işgali yerleşmektedir. Ancak bizler, son anına kadar yabancı güçlere uşak ve ajan olan yöneticilerden her zaman bu şekilde bir hıyanet beklemekteyiz." "Tüm Müslümanları bu gösteriye katılmaya, Amerikalıların ilan ettiği ve ajanları olan Pakistan yöneticilerinin uyguladığı zulme ve düşmanlığa karşı dünyadaki tüm Müslümanlarla omuz omuza olmaya çağırıyoruz. Kerîm Rasûlümüz [SallAllahu Aleyhi ve Sellem]'in bizlere vasiyet ettiği üzere şu anda münkeri ellerimizle değiştirmeye güç yetiremiyorsak onu dillerimizle değiştirmemiz bizlere vaciptir." Osmân Bedr حزب التحرير Hizb-ut Tahrir Medya Temsilcisi Avustralya

  • ömer bitlis   22-06-2009 12:59

    Biz değilmiyiz ki modern argümanları kullanmayan, buna karşı çıkan müslümanlarla "taliban" diye dalga geçen, bunun günahı bize yeter... Allah putları yıkan talibana bizim elimizle yardımcı olsun inşallah...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN