Suriye'de Baas çetesinden yoğun bombardıman: 143 ölü

Suriye'de başkent Şam, Humus ve Halep ağır bombardıman altında. Operasyonlarda ölü saysı 147'ye yükseldi.

13-08-2012


Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), ordunun bu gün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Şam'ın banliyölerinde olmak üzere ölü sayısının 147'ye yükseldiğini duyurdu.

İngiltere merkezli örgüt, ordunun sabahtan yana Şam'ın birçok bölgesine helikopter ve tank destekli olarak düzenlediği ağır operasyonlarda 66, Humus'ta 30, İdlib'te 20, Dera'da 19, Deyru'z Zor'da 5, Raka'da 3, Lazkiye ve Hama'da 2'şer olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen operasyonlarda ölü sayısının 147'ye çıktığını belirtti.

ŞAM, HUMUS VE HALEP AĞIR BOMBARDIMAN ALTINDA

Şam'ın Duma, Doğu Guta, ve Ayn Terma bölgelerinin ağır silahlarla bombalanması, roket ve havan mermilerinin yerleşim yerlerine isabet etmesi sonucu bazı evlerin yıkıldığını ve pek çok evde de maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden yerel aktivistlerden Ahmet Ebu Kusey, helikopterlerin kentin birçok bölgesine gece boyunca rastgele ateş açtığını dile getirdi.

Humus'un Bab Amr, Cobar, Sultaniye, Curet eş Şeyah, Halidiye, Kusur, eski Humus, Kuseyr, Şemas, Salihiye bölgeleri ile Telbie ve Rastan ilçelerinin helikopter ve tank ateşine maruz kaldığın söyleyen Ahmet Ebu Kusey, halkın kentte operasyonlar sebebiyle bazı temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk çektiğini ve çocukların ise silah seslerinden dolayı psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını ifade etti.

Ordunun Halep'in Seyf El Devle, Besetin Kusurve Mesekin Hanun semtleri ile Teze beldesine helikopterle saldır düzenlendiğine de değinen Ebu Kusey, şehrin Yedi Deniz, Salahaddin ve Zebediye semtinde Özgür Suriye Ordusu ile nizami ordu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını ve ordu birliklerinin bölgeye helikopter destekli ağır silahlarla saldırıya geçtiğini vurguladı.

Halep'in yoğun operasyonlar nedeniyle birçok bölgesinden dumanların yükseldiğini aktaran Ebu Kusey, Tartus'un kuzeyinde şiddetli bir patlamanın meydana gelmesinden sonra bölgeye çok sayıda ambulansın gittiğine dikkati çekti.

Ebu Kusey, operasyonların, Lazkiye, Dera, Deyru'z Zor, Raka, İdlib ve Hama'da yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suriye'de   #Baas   #çetesinden   #yoğun   #bombardıman:   #143   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN