Soykırım çetesi bin 200 Gazzeliyi katletti, 5 bin 300'ünü de yaraladı

Siyonist işgal ordusunun 22 gündür Gazze’ye karşı sürdürdüğü soykırım neticesinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere şimdiye kadar bin 200’den fazla Filsitinli şehid olurken, 5 bin 300 kişi de yaralandı.

18-01-2009


Siyonist işgal ordusunun 22 gündür Gazze’ye karşı sürdürdüğü soykırım neticesinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere şimdiye kadar bin 200’den fazla Filsitinli şehid olurken, 5 bin 300 kişi de yaralandı.

Sağlık Bakanlığına bağlı Olağanüstü Haller ve İlk Yardım müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn, bugün Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Siyonist işgal güçlerinin Gazze’ye yaptığı vahşet neticesinde şimdiye kadar bin 200 kişi şehit oldu. Bunlardan 410’ü çocuk, 108’i kadın ve 118’i de yaşlıdır. Buna göre, kurbanların % 55’i çocuk, kadın ve yaşlı demektir.”

Yaralılara da değinen Hasaneyn şöyle dedi: “Bu süre içinde yaralanan Filistinli sayısı 5 bin 300’ü geçti. Bunlardan 400’den fazlasının durumu oldukça ağırdır. Yaralılar arasında BM tarafından yasaklanan ve derin izler bırakan silahlardan yaralananlar da var.”

Siyonistlerin sağlık sektörünü de hedef aldığına dikkat çeken Hasaneyn şöyle dedi: “Şimdiye kadar 17 sağlık merkezi saldırıya uğradı. Bunlar arasında Kudüs Hastanesi ve Kızılay’a ait Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Merkezi de var. Saldırılardan sonra burada yatan hastalardan 300’ü başka hastanelere nakledildi.”

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Soykırım   #çetesi   #bin   #200   #Gazzeliyi katletti   #   #5   #bin   #300'ünü   #de   #yaraladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN