Son 24 saat içinde 30 işgal askeri öldürüldü

Direniş güçlerinin işgalcilere karşı Gazze içerisinde düzenlediği operasyonalrda öldürülen işgal askerlerinin sayısının 30 olduğu bildirildi.

20-07-2014


Filistin İslâmî Direniş Hareketi'nin askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları dün akşam saatlerinde ve bugün (20 Temmuz Pazar) sabah gerçekleştirilen ve işgalcilerin kara güçlerine ağır darbeler indiren beş özel eylemde içlerinde subay ve erlerin bulunduğu beş işgal askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Eylemlerin Gazze'nin sınırına yakın bölgelerde ve işgalcilerin hava saldırılarının bir yandan devam ediyor olmasına rağmen gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bu beş eylemden birincisi dün sabah saatlerinde Ebu Mutaybık bölgesinde bir savunma tünelinin kullanılması suretiyle gerçekleştirildi. İşgalcilere ağır darbe vuran bu eylemde üç askerî jeep imha edilirken 6 asker de öldürülmüştü. 12 mücahidin katıldığı bu eylemde bir mücahit şehit olurken 11 kişi geri dönmeyi başarmıştı. İşgalci ise bu eylemde bir subayının ve bir erinin öldürüldüğünü, diğerlerinin ise yaralandığını iddia etmişti.

Dün akşam saatlerinde de bir mücahit grubunun, er-Reyyan bölgesinde bir yer altı tünelini kullanarak askerî çizgisinin arkasına geçmesi ve işgalci askerlerle çatışmaya girmesi yoluyla gerçekleştirildi. Mücahitlerin burada toplam beş askeri öldürdükleri ve saldırıları 1.5 m gibi çok yakın mesafeden gerçekleştirdikleri için öldürdükleri askerleri yakından gördükleri ifade edildi. Baskını düzenleyen grubun sağ salim geriye dönmeyi başardığı bildirildi. Eylemin gerçekleştirildiği nokta daha önce önemli bir baskının düzenlendiği Sofa askerî üssüne yakın bir yerde bulunuyor.

Dün öğle saatlerinde Nakab bölgesinde bulunan Dimona şehrinin yakınlarında yerleşimcilerin bulunduğu bir noktaya füze atılması sonucu da işgalcilerden bir kişinin öldüğü üç kişinin de yaralandığı siyonistlerin tıbbi kaynakları tarafından dile getirilmişti.

Dün ayrıca Han Yunus yakınında da işgalcilere kayıp verdiren önemli bir eylem gerçekleştirilmişti.

Bugün sabah da Gazze şehrinin doğusundaki Tuffah mahallesi yakınında bir işgalci piyade biriminin pusuya düşürüldüğü ve tamamen imha edildiği İzzettin Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.

Bütün bu eylemlerde öldürülen işgalci askerlerinin sayısının ise 30 olduğu dile getirildi.

Eylemlerden bazılarının video görüntüleri ve işgalci askerlerin etkisiz hale getirilmesi manzaraları yayınlandı.

(Filistin Haber.com/tr)

Etiketler : #Son   #24   #saat   #içinde   #30   #işgal   #askeri   #öldürüldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN