Siyoniste Hizbullah'tan bir tokat daha

Siyonist işgalciyi, Güney Lübnan’daki Hizbullah savaşçılarını gözetleyebilmek için Hula ile Mays dağı arasındaki bölgeye yerleştirdiği üç istasyon havaya uçuruldu.

20-10-2009


Güney Lübnan’da Pazar günü ardı ardına patlama sesleri duyuldu. Patlamaların sebebi, bir süre sonra anlaşıldı.

İsrail’in Güney Lübnan’daki Hizbullah savaşçılarını gözetleyebilmek için Hula ile Mays dağı arasındaki bölgeye yerleştirdiği üç istasyon havaya uçuruldu.

Lübnan kaynaklarının bildirdiğine göre İsrail, casusluk için kurduğu istasyonların açığa çıkmasından sonra üç istasyonu patlayıcı maddelerle havaya uçurdu.

Hizbullah: Tarihi Başarı

Hizbullah bugün yayınladığı bildiride İsrail'in Lübnan’da keşfedilen casusluk altyapısına ve bu rejimin bu aygıtları havaya uçurma girişimine işaret ederek bu keşfin direniş güçleri tarafından yapıldığını ilan etti.

Hizbullah, bildirisinde bu teçhizatın keşfinin İslami direniş için benzersiz bir başarı olduğunu kaydederek “İslami direnişin karşı casusluk birimlerinin Hevle ve Meys el Cebel köylerinde yuvalanmış olan Siyonist rejimin bu casusluk ağını teşhis ettiklerini” belirtiyor.

Bildiride, “33 Gün Savaşının ardından sonra yerleştirilen ve faal hale getirilen bu tesisata bomba da yerleştirildiğinin belli olduğu, düşmanın bu araçlarının deşifre olduğunu anlamasının ardından bir kısmının kendisi tarafından patlatıldığı, bir kısmının da Lübnan Ordusu tarafından etkisiz hale getirildiği” ifade ediliyor.

Hizbullah, İsrail’in bu casusluk ağının bombalanmasının Siyonist rejim için yeni bir yenilgi olduğunu belirterek “Tel Aviv’in, casuslarının korunmasında yenilgiye uğramasının ardından Lübnan’ın hâkimiyetini delme ve bu ülkeye nüfuz etmek için kara, hava ve deniz yollarına tevessül ettiği” belirtiliyor.

BM görevlileri dün patlama bölgesinde yaptıkları açıklamada İsrail’in Lübnan toprağına casusluk aygıtlarını yerleştirdiklerini belirtmişlerdi. Bu görevlilerden biri söz konusu girişimin 33 Gün Savaşının ardından iki taraf arasında gerçekleştirilen ateşkesin açık bir ihlali olduğunu söyledi.

BM Lübnan temsilcisi Michael Williams Reuters’e yaptığı açıklamada “Bu aygıtların casus araçlarına benzediğini ve böyle olması durumunda bunun 1701 sayılı BM kararının kesin ihlali anlamına geldiğini” kaydetti.

İlk patlama Cumartesi günü Hula ve Meys Cebel köyleri arasındaki bir bölgede, ikinci patlama ise dün sabah meydana geldi.

İsrail medyasındaysa söz konusu patlamaların Hizbullah’ın iletişim altyapına vurulan büyük bir darbe eseri olarak gerçekleştiği iddia ediliyor!

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Siyoniste   #Hizbullah'tan   #bir   #tokat   #daha   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   21-10-2009 08:19

    sübhanallah allahuekber elhamdulillah

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN