Siyonist yerleşimciler, Nablus'ta zeytin bahçelerini ateşe verdi

Siyonist yerleşimciler Nablus'un köylerine saldırarak Filistinlilerin geçim kaynağı olan onlarca zeytin bahçesini ateşe verdi.

19-09-2008


Batı Yaka’daki gasp edilmiş topraklar üzerinde inşa edilen Yetsihar yerleşim birimindeki Siyonist Yahudi yerleşimciler dün akşam (18 Eylül Perşembe), Nablus şehrinin birçok köyünde onlarca zeytin bahçesini ateşe verdiler.

Siyonist yerleşimciler eş zamanlı olarak Madama, Burin, Asira ve daha birçok köyde onlarca zeytin bahçesini ateşe verdiler. Burada yaşayan Filistinliler, yaklaşık 200 dönüm zeytin bahçesinin kül olduğunu söylediler.

Görgü şahitleri, Yetsihar yerleşim biriminde yaşayan Siyonist Yahudi yerleşimcilerin zeytin bahçeleriyle yerleşim birimlerine yakın Filistin köy ve beldelerine saldırmalarından dolayı bölgede çok gergin bir havanın hakim olduğunu ve her an yeni gelişmelerin yaşanabileceğini ifade ettiler.

Görgü tanıkları ayrıca, Siyonist yerleşimcilerin bu son saldırılarında yeni bir taktik uyguladıklarını belirterek, bir bölgeyi ateşe verdikten sonra beklediklerini, itfaiye araçlarının yangını söndürmek için bölgeye geldiklerinden emin olduklarında bu kez başka bir bölgeye gidip orada yangın çıkardıklarını, böylece itfaiye ekiplerini şaşırtıp iş yapamaz hale getirmek istediklerini ifade ettiler.

Nablus’un güney kesimlerinde, bölgede yaşayan aşırı ve fanatik Siyonist yerleşimcilerin devam eden saldırılarından dolayı sürekli sıcak ve gergin bir hava yaşanıyor.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonist   #yerleşimciler   #   #Nablus'ta   #zeytin   #bahçelerini   #ateşe   #verdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN