Siyonist vahşetin bilançosu netleşiyor: 271 şehid, 750 yaralı

Siyonist işgal çetesinin dün gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıda alınan son rakamlara göre şehid sayısı 271’e ulaştı. 750 civarında da yaralı var. Yaralılardan 200’ünün durumu ağır olduğundan şehid sayısının daha da artabileceğinden endişe ediliyor.

28-12-2008


Siyonist işgal ve saldırganlık vahşi yüzünü Filistin’de bir kez daha gösterdi. İnsanların toplu halde hedef alınabilecekleri bir vakti ve noktaları seçerek büyük bir kitlesel katliam gerçekleştirdi. Siyonist işgalcilerin dün (27 Aralık 2008 Cumartesi) gerçekleştirdikleri insanlık dışı saldırıda alınan son rakamlara göre şehid sayısı 271’e ulaştı. 750 civarında da yaralı var. Yaralılardan 200’ünün durumu ağır olduğundan şehid sayısının daha da artabileceğinden endişe ediliyor.

Kanlı Cumartesi katliamı Gazze’nin 1967 Haziran’ında işgal edilmesinden bu yana şahit olduğu en kanlı gün oldu. Vahşi saldırıya Siyonist işgal devletinin askeri gücünden F-16 tipi 200 adet savaş uçağı katıldı. Eş zamanlı olarak veya art arda gerçekleştirilen saldırılarda en az 50 nokta ağır tahribata yol açan füzelerle hedef alındı.

Bölgenin şiddetli kuşatmaya ve Mısır’ın da destek verdiği katı ambargoya maruz kalması sebebiyle elektriklerinin kesik, yakıt, gıda maddeleri ve ilaçların birçoğunun tükenmiş olması saldırıların çok daha etkili sonuçlar doğurmasına yol açtı. Hastanelerin yaralıları acil tedaviye ve yoğun bakıma alma imkânlarından yoksun olması ölü sayısının hızla artmasına sebep oldu.

Saldırıda bir polis mezuniyet töreninin hedef alınması sebebiyle ölenlerin bir kısmı güvenlik görevlilerinden önemli bir kısmı ise sivil halktan, özellikle de kadınlardan ve çocuklardan oluşuyor. İşgal devletinin öğrencilerin okullardan çıktığı saati ve evlerine dönen çocukları hedef alması sebebiyle şehit olanların önemli bir kısmı okul çağındaki çocuklarla onları evlerine götüren annelerinden oluşuyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Durum ve İlk Yardım Genel Müdürü Dr. Muaviye Hasaneyn’in verdiği bilgilere göre hastanelere gelen cesetlerden 15’inin henüz kimliği tespit edilebilmiş değil. 80 ceset ise parçalanmış halde hastanelerin morglarına kaldırıldı. Onlarca ceset de atılan füzelerin sebep olduğu enkazların altında kaldı. Şehit sayısıyla ilgili rakamların sürekli artmasının birinci sebebi de enkazların kaldırılmasıyla altından yeni cesetlerin çıkması. Bu arada saldırıların kesintisiz bir şekilde devam etmesi de yeni ölümlere ve yaralanmalara yol açıyor. Pazar sabahı füze saldırıları hâlâ devam ediyordu. Ağır yaralılardan bazılarının hayatını kaybetmesi de üçüncü sebep.

(filistinhaber.com)

Etiketler : #Siyonist   #vahşetin   #bilançosu   #netleşiyor:   #271   #şehid   #   #750   #yaralı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN