Siyonist rejimle işbirliği suçtur

Uluslararası Gazze Kuşatmasını Kırma Günü olarak ilan edilen bugün, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de Gazze'yle dayanışma eylemleri düzenlendi. Özgür-Der düzenlendiği eylemlerle Gazze halkına desteğini deklare etti.

23-02-2008


Gazze'de Siyonistler tarafından Filistin halkına yaşatılan ambargo ve kuşatma İstanbul'da da protesto edildi. Özgür-Der'in çağrısıyla Saraçhane'de toplanan grup İsrail ve işbirlikçilerini protesto etti. 
 
Uluslararası Gazze Kuşatmasını Kırma Günü olarak ilan edilen bugün, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de Gazze'yle dayanışma eylemleri düzenlendi. Özgür-Der, Antalya, Bursa ve İstanbul'da Siyonist işgal ve kuşatmayı protesto ederek Gazze halkı ve direnişiyle dayanışma içerisinde olduğunu deklare etti.

BAŞÖRTÜSÜ YASAKÇILARI DA PROTESTO EDİLDİ
İstanbul Fatih Saraçhane Parkı'nda düzenlenen eylemde Siyonistlerle birlikte İsrail'e destek sunan ABD emperyalizmi ve Türkiye'de başörtüsü yasakçıları da protesto edildi. Ayrıca TSK'nın sınırötesi kara operasyonunun gündeme getirildiği eylemde Kürt sorununun militarist yöntemlerle değil; kardeşlik ve adalet yaklaşımlarıyla çözülmesi gerektiği belirtildi.

ŞEHİD POSTERLERİ TAŞINDI
“İsrail ile İşbirliği Suçtur! İşgalci Siyonist Katillerin Karşısında; Direnen Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız!" yazılı bir pankartın açıldığı eylemde Gazze ambargosunu protesto içerikli İngilizce ve Arapça dövizler taşındı. Filistinli şehit ve direniş önderleri Şeyh Ahmed Yasin, Abbas Musavi, Abdulaziz Rantisi, İsmail Heniyye, Halid Meşal ve son olarak Şam'da şehit edilen Hizbullah komutanı İmad Muğniye'nin posterlerinin taşındığı eyleme Kudüs-Der ve Kardelen-Der de destek verdi.

“HEPİMİZ İMAD MUĞNİYE'YİZ!”
Kudüs-Der Başkanı Nureddin Şirin de, "Gazze, kardeşlerinin yardımını bekliyor. Direnen Gazze'ye destek bir onur ve farziyettir" dedi. Şirin, Siyonist terörün direnişi yok etmek için alçakça ve haince planlar kurduğunu belirterek, son olarak Şam'da şehit edilen İmad Muğniye'yi andı. İşgalcilere darbe vuran eylemlerin öncülerinden Hizbullah komutanı Muğniye'nin şehadetinin Müslümanlar için üzüntüyle birlikte büyük bir onur olduğunu ifade eden Şirin, Muğniye'nin direnişinin takipçisi olacaklarını belirtti. Direnişin salt Filistinlilerin görevi olmadığını söyleyen Şirin, direniş hareketleri ve öncülerinin yolunda yürüyeceklerini vurguladı ve sözlerini "Hepimiz Muğniye'yiz!" diyerek bitirdi.

“ÜMMETİN ONURU İÇİN”
Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi ve Haksöz dergisi yazarı Rıdvan Kaya da eylemde söz alarak "Gazze yalnızca Filistin için değil; bütün ümmetin onuru için de mücadele ediyor" dedi. Gazze'de İslami direnişin yılmayan mücadelesinin öğreticiliğine değinen Kaya, Siyonist rejimle işbirliği yapmanın onursuzluk ve büyük bir utanç olduğunu ifade etti.

70’TEN FAZLA ŞEHİRDE DAYANIŞMA EYLEMİ
Özgür-Der adına hazırlanan ve Murat Özer tarafından okunan ortak bildiride ise, şu ifadelere yer verildi: “Bugün, Gazze'de sürdürülmekte olan insanlık dışı, vahşi ablukaya karşı uluslar arası dayanışma günü. Bu amaçla dünyanın farklı ülkelerinde, 70'ten fazla şehirde dayanışma eylemleri düzenleniyor ve bizler de bu vesileyle Siyonist ablukanın sadece Filistin halkı tarafından değil, adaletten ve kardeşlikten yana tüm dünya halklarınca lanetlendiğini, Siyonist işgalcilerin zulümlerine karşı Filistin halkı ile dayanışma içinde olunduğunu dile getirmek için yükseltilen bu çağrıya İstanbul'dan ses vermek için buradayız.”

“KARDEŞLERİMİZİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ”
“Gazze'den günlerdir, aylardır ruhuna şeytana satmamış her insanın vicdanını yaralayacak bir ses, bir feryad yükseliyor. İnsanlık onuru taşıyan hiç kimse tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu manzaraya gözlerini kapayamaz, bu sese kulak tıkayamaz. Bu sesi Filistin halkının Türkiyeli kardeşleri olan bizler bu sesi duyuyor, kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor ve aynı zamanda da işgale karşı direniş iradesini bir onur meşalesi olarak yükseltiyoruz.”

TEKBİRLER VE SLOGANLAR
Katılımın yoğun olduğu eylemde sık sık, "Yaşasın Filistin direnişimiz!", "Yaşasın Gazze dayanışması!", "Gazze direnişi onurumuzdur!", "Siyonizm yenilecek İslami direniş kazanacak!", "Şehitlerin kanı Siyonizmi boğacak!", "Hamas'a, Hizbullah'a, direnişe bin selam!", "Yaşasın küresel intifada!", "Yaşasın İslami mücadelemiz!", "Ambargoyu parçala Gazze'yi özgürleştir!" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi. (Haber Vaktim)

Etiketler : #Siyonist   #rejimle   #işbirliği   #suçtur   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN