Siyonist kuşatma iki can daha aldı

Filistinli iki kadının vefat etmesiyle iki yıldan beri Gazze’ye uygulanan ambargo nedeniyle dışarıda tedavi olamadıklarından dolayı vefat edenlerin sayısı 320’e ulaştı.

14-04-2009


Filistin Sağlık Bakanlığı, iki yıldan beri süren kuşatma ve sınır kapılarının kapatılması nedeniyle dışarıda tedavi olmalarına izin verilmeyen iki Filistinli bayanın vefat ettiğini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak bakanlığın dün yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şunlar ifade edildi: “Gazzeli hasta Fatime Hüseyin eş-Şendi (66) ile yine Gazze’den Samud Muhammed Ukaşe (17) adlı genç kız dışarıda tedavi olmalarına izin verilmemesi sebebiyle vefat ettiler.”

Filistinli iki kadının vefat etmesiyle iki yıldan beri Gazze’ye uygulanan ambargo nedeniyle dışarıda tedavi olamadıklarından dolayı şehit olanların sayısı 320’e ulaştı. Dışarıda tedavi olmayı bekleyen yüzlerce hasta da aynı akıbeti bekliyor.

Bütün dünya ülkelerine seslenen Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki hastaların dışarıda tedavi olmalarına olanak sağlamak için çalışmalarını, bütün dünyanın gözünün içine baka baka Gazze halkına karşı yaptığı insanlık dışı uygulamalara son vermesi için de Siyonist terör devletine baskı yapmalarını istedi. 

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Siyonist   #kuşatma   #iki   #can   #daha   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN