Siyonist kuşatma bir can daha aldı

Siyonist çete devletinin Gazze bölgesine uyguladığı sıkı kuşatma nedeniyle tedavi için Gazze dışına çıkamayan bir hastanın daha vefat etmesiyle kuşatma kurbanlarının sayısı 271’e ulaştı.

16-12-2008


Filistin hastane kaynaklarının bugün (16 Aralık Salı) verdikleri bilgilere göre, Siyonist çete devletinin Gazze bölgesine uyguladığı sıkı kuşatma nedeniyle tedavi için Gazze dışına çıkamayan bir hastanın daha vefat etmesiyle kuşatma kurbanlarının sayısı 271’e ulaştı.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Acil Durumlar ve İlk Yardım müdürü Muaviye Hasaneyn, kanser hastası olan Muhammed Mahmud (40) adlı vatandaşın ilaç yokluğundan içeride tedavi olamadığından ve Gazze dışına çıkmasına da müsaade edilmediğinden dolayı hayatını kaybettiğini belitti.

Gazze’deki durumun çok vahim olduğuna dikkat çeken Hasaneyn sözlerine şöyle devam etti: “İlaç sıkıntısından dolayı başta kanser hastaları olmak üzere önümüzdeki günlerde hastalar arasında vefat olaylarının artmasından endişe ediyoruz.”

Bilindiği gibi, Gazze’deki hastalar kuşatma nedeniyle Gazze’ye ilaç sokulamamasından ve tedavi görmeleri için dışarıya çıkmalarına da müsaade edilmemesinden dolayı büyük bir tehlikeyle karşı karşıyalar. Zaten kıt imkânlarla idare etmek zorunda kalan bu hastaların çektikleri sıkıntılara elektrik kesintisi de eklenince hayatları gerçek bir drama dönüşmüş durumda. 

(Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonist   #kuşatma   #bir   #can   #daha   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN