Siyonist kuşatma bir can daha aldı

Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya beldesinde Muhammed Remzi adındaki çocuğun vefat etmesiyle kuşatma kurbanlarının sayısı 255'e ulaştı.

03-11-2008


İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı, Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya beldesinde Muhammed Remzi adındaki çocuğun vefat etmesiyle kuşatma kurbanlarının 255 kişiye ulaştığını duyurdu.

Bakanlık, konuyla ilgili dün (02 Kasım Pazar) yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Muhammed Remzi adındaki çocuk, kuşatmadan dolayı gerekli ilaç ve tıbbi malzeme olmadığından içeride tedavi olamadığı gibi, dışarı çıkmak için her türlü belgeye sahip olduğu halede işgal güçleri dışarıya çıkıp tedavi olmasına müsaade etmediğinden vefat etti.”

“Arap ve İslam aleminin suskunluğu karşısında her türlü cürümlerine devam eden işgal devletinin uyguladığı barbar ve insanlık dışı kuşatma nedeniyle hasta Filistinlilerin içerde tedavi imkanlarının olmaması ve bundan dolayı dışarıya gitmek zorunda olmaları ancak dışarıya çıkmalarına müsaade edilmemesi nedeniyle kurbanların sayısı her geçen gün artmaktadır.”

Muhammed Remzi adındaki Filistinli çocuğun vefat etmesiyle, Ağustos 2007’den bu yana şehit olanların sayısı 255 kişiye ulaştı. Şehit olanların çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. İşgal güçleri kuşatmaya devam edip, hastaların dışarıya çıkmalarına müsaade etmezse şehitler kervanına yenilerinin katılması kaçınılmaz olacak.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonist   #kuşatma   #bir   #can   #daha   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN