Norveçli doktorlar: Gazze Sabra ve Şatilla'dan farksız

10 gün boyunca Gazze hastanesinde çalıştıktan sonra Norveç’e dönen doktor Mads Gilbert: “Gazze, Sabra ve Şatilla gibi Filistin ve Orta Doğu tarihinde yeni bir kanlı sayfa oldu”

13-01-2009


İslam ve Hayat

Gaze'de görev yapan Norveçli doktorlar, siyonist işgal çetesinin Gazze’ye yönelik saldırılarının, 1982’de Ariel Şaron yönetimindeki siyonist birliklerinin Hıristiyan milislerle birlikte Filistinli mültecilere yaptığı katliama benzediğini söyledi.

Medyada yer alan habere göre, 10 gün boyunca Gazze hastanesinde çalıştıktan sonra Norveç’e dönen doktorlardan Mads Gilbert, Oslo Gardermoen Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, “Gazze, Sabra ve Şatilla gibi Filistin ve Orta Doğu tarihinde yeni bir kanlı sayfa oldu” diye konuştu. 

61 yaşındaki Gilbert ve 58 yaşındaki meslektaşı Erik Fosse, yardım örgütü NORWAC’la Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde çalışmaya gitmişti. Her ikisi de 1982’deki Sabra ve Şatilla katliamları sorasında Lübnan’da görev yaptıklarını söylediler. Gilbert, “Böyle bir şeyi tekrar görmeyiz diye umuyorduk” şeklinde konuştu.

Gazze’de gördüklerinin Sabra ve Şatilla'da yaşadıklarının benzeri olduğunu belirten doktorlar, Şifa hastanesinde tedavi ettikleri hastaların yüzde 90’ının sivil olduğunu ifade ettiler ve şu tesbitte bulundular:

“Her öldürülen üç kişiden ve her yaralanandan iki kişiden biri 18 yaşının altında çocuk ya da kadındı. Gazze’de büyük bir insanlık krizi yaşanmaktadır. Bombardıman durdurulmalı ve sınırlar açılmalı. Böylece siviller, yiyecek ve su bulabilirler”.

Etiketler : #Norveçli   #doktorlar:   #Gazze   #Sabra   #ve   #Şatilla'dan   #farksız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN