NATO yine kadın ve çocukları katletti

Afganistan'da NATO zulmü devam ediyor. NATO kanlı Afgan halkına düzenlediği kanlı saldırılarına bir yenisini daha ekledi.

07-06-2012


Dün Afganistan'ın Logar bölgesinde bir eve hava saldırısı düzenleyen NATO çoğu kadın ve çocuk 18 Afganlıyı katletti. Afgan kaynaklar, ölen 18 Afganlının 7'sinin çocuk, 5'inin ise kadın olduğunu açıklarken NATO ise hedefleriin bir Taliban savaşçısı olduğunu, sivil kayıplardan haberi olmadığını, araştırmak için bölgeye ekip gönderildiğini öne sürdü.

Saldırı sırasında Çin gezisinde bulunan Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, ziyaretini yarıda kesip ülkesine dönerken Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Leon Panetta da Kabil'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Karzai durumu 'kabul edilemez' diye niteledi!

AMERİKA ÇEKİLİRKEN TALİBAN GÜÇLENİYOR

Taliban'ın NATO güçlerine operasyonları artarak sürerken ittifak ülkeleri çekilmeden önce Taliban'a ait olduğunu iddia ettiği yerlere saldırılar düzenliyor.

Genellikle halkın kalabalık olarak bulunduğu törenlere düzenlenen NATO saldırılarının Taliban'dan ziyade Afgan halkına gözdağı vermeyi amaçladığı düşünülüyor. Ancak bu tür saldırılar, Afganistan işgalini başlatan ve ittifakın sürmesi için büyük çaba harcayan Amerika'nın hem Afganistan'da hem de dünya kamuoyunda büyük sıkıntı yaşamasına neden oluyor!

Taliban'ın direnişine desteğin Pakistan'dan geldiğini iddia eden Amerika Birleşik Devletleri, Pakistan'ın kuzeyinden Afganistan'a geçişler olduğu gerekçesiyle bu bölgeleri de acımasızca vurmaya devam ediyor.

Bu saldırılara Pakistan tarafından oldukça sert tepki gösterilirken iki ülke arasındaki gerilim de tırmanıyor.

Bugün Afganistan'a giden Leon Panetta son gelişmelerden yine Pakistan'ı sorumlu tuttu. Pakistan'da, Taliban savaşçıları için güvenli sığınaklar olduğunu ve rahatça sınırdan Afganistan tarafına geçtiklerini öne süren Panetta, sabrımız tükenmek üzere diye tehdit etti.

(Kaynak: İktibas)

Etiketler : #NATO   #yine   #kadın   #ve   #çocukları   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN