NATO askerleri Kur'an yaktı, Afgansitan ayağa kalktı

Kabil'in kuzeyindeki Begram Hava Üssü'nde, aralarında Kuran-ı Kerim 'in de bulunduğu pek çok dini yayının yakıldığı haberleri üzerine kalabalık gruplar üssün etrafında protesto gösterilerine başladı.

21-02-2012


Afganistan 'da, ABD personelinin karıştığı yeni bir skandal yaşanıyor. Başkent Kabil'in kuzeyindeki Begram Hava Üssü'nde, aralarında Kuran-ı Kerim 'in de bulunduğu pek çok dini yayının yakıldığı haberleri üzerine kalabalık gruplar üssün etrafında protesto gösterilerine başladı.

"MAKSATLI DEĞİL"

Afganistan 'daki ABD askerlerinin komutanı General John Allen , konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Gece koalisyon güçleri için çalışan bazı personelin dini materyalleri yok ettiklerine dair bir rapor aldıklarını ve derhal bunu dürdurduklarını belirten Allen, "sizi temin ederim ki bu maksatlı bir eylem değil" şeklinde konuştu.

"ORTAM GERGİN"

Begram Bölgesi'nin en üst yetkilisi olan Ahmet Kabir de, üste çalışan Afganlar'ın yanmış Kuran sayfaları gördüklerini belirtti. "Kendi göslerimle görmesem de görenlerle konuştum, konuyu araştırıyoruz" diyen Kabir, ortamın gergin olduğunu söyledi. Kabir, halka sukunet çağrısında bulunduklarını da belirtti.

EYLÜL 2010'DA DÜNYA AYAĞA KALKMIŞTI

2010 Eylül'ünde ABD'deki bir Evanjelist papazın Kuran-ı Kerim 'i yakacağını açıklaması üzerine dünya çapında protesto gösterileri yaşanmış, Afganistan'daki gösterilerde onlarca kişi ölmüştü. ABD Başkanı Obama'nın yaptığı kınama sonrasında papaz bu Kuran yakma eylemini gerçekleştirmekten vazgeçmişti.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #NATO   #askerleri   #Kur'an   #yaktı   #   #Afgansitan   #ayağa   #kalktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN