NATO Afganistan'ı yine kan gölüne çevirdi: 31 ölü

Afganistan genelinde düzenlenen NATO saldırılarında çoğu sivil olmak üzere 31 Afganlının katlediği bildirildi.

16-05-2010


Afganistan genelinde düzenlenen NATO saldırılarında çoğu sivil olmak üzere 31 Afganlının katlediği bildirildi. Helmand vilayetinin Sangin bölgesinde Afgan güçleriyle ortak düzenlenen ilk saldırıda 10 Afganlı katledildi. Bu saldırıda Taliban’ın önemli komutanlarından Molla Muhammed Hasan’ın da yakalandığı ileri sürüldü.

İşbirlikçi Afgan Savunma Bakanlığı, Gelan ve Mukur bölgesi arasında da, petrol tankerlerinin oluşturduğu konvoyun korumasını üstlenen 5 özel güvenlik görevlisinin dün silahlı saldırıda öldürülmesi üzerine düzenlenen saldırıda 6 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bakanlık ayrıca, son 24 saatte Baglan, Logar ve Kandahar vilayetlerinde düzenlenen ortak saldırıda 7 Afganlının katledildiğini, 5’inin yakalandığını bildirdi.

Bakanlık, Nangahar vilayetindeki Surh Rod bölgesindeki saldırıda da 8 kişinin öldürüldüğünü, 2’sinin yaralandığını ifade etti. Öldürülenlerden birinin Taliban komutanı Şemseddin olduğu ileri sürüldü. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve hükümet yetkilileri, bu saldırıda katledilen 8 kişinin sivil olduğunu söylemiş ve yüzlerce kişi olayı protesto etmişti, NATO ise ölenlerin Taliban direnişçisi olduğunu ileri sürmüştü.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #NATO   #Afganistan'ı   #yine   #kan   #gölüne   #çevirdi:   #31   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN