Mısır'da ilk sonuç: İhvan'ın adayı Mursi önde

Mısır'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy verme işleminin bitmesinden ve sandıkalrın kapanmasından sonra sayıma başlandı. İlk sayımlara göre Mursi açık farkla önde.

18-06-2012


Mısır'da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy verme işlemi tamamlandı ve sandıklar kapatıldı.

TSİ 23.00'te sona eren oylamanın ardından asker ve polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında oyların sayımına başlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ilk sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) adayı Muhammed Mursi önde gidiyor.

Hüsnü Mübarek'i 25 Ocak 2011'de deviren Mısırlılar, devrimden sonraki ilk cumhurbaşkanını seçmek üzere geçen iki gün boyunca oy verme merkezlerine gitti.

Mısır’da 30 yıllık baskıcı Mübarek rejiminden sonra gerçekleştirilen ilk özgür seçimlerin ikinci turu, Anayasa Mahkemesi'nin Meclisi iptal kararının gölgesinde yapıldı.

Katılımın yüzde 40 olarak açıklandığı seçimde, şu an itibariyle açılan sandıklara göre Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) adayı Muhammed Mursi ve Hüsnü Mübarek döneminin son başbakanı Ahmed Şefik arasında geçti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu 23-24 Mayıs tarihlerinde yapılmıştı. İlk turda 13 aday yarışırken, Muhammed Mursi birinci, Ahmed Şefik ise ikinci sıraya yerleşerek, ikinci tura katılmaya hak kazanmıştı. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'da   #ilk   #sonuç:   #İhvan'ın   #adayı   #Mursi   #önde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN