Mısır'da cunta hükümeti istifa etti

Mısır'da geçici hükümetin istifa ettiği açıklandı. Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un yeni hükümeti kuracak isimler üzerinde değerlendirmede bulunduğu, başbakanlık görevi için Bayındırlık ve İskan Bakanı İbrahim Mahleb'in ismi üzerinde durulduğu kaydedildi.

24-02-2014


Mısır'da, "3 Temmuz Darbesi"nin ardından kurulan Hazim el-Biblavi hükümeti istifa etti.

Biblavi, hükümetin, işçi grevlerinin görüşülmesi için düzenlediği olağanüstü toplantı sonrasında,Mısır Resmi Televizyonun'da yaptığı açıklamada, hükümetin istifasının geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a sunulduğunu ifade etti.

Farklı meslek gruplarının yaptığı grevler nedeniyle istifanın gerçekleştiğine vurgu yapan Biblavi, "Mısır kritik bir dönemden geçiyor. Devlet büyük tehlikelerle karşı karşıya. Vakit, bireysel ve grupsal menfaatlerin peşine düşme zamanı değil" dedi.

Hükümet olarak Mısır'ı içinde bulunduğu kriz ortamından çıkarmaya çalıştıklarını savunan Biblavi, "Mısır'ı içinde bulunduğu ekonomik, siyasi ve güvenlik alanındaki tünelden çıkarmaya çalıştık ancak bu ülkenin hayrını istemeyen kesimler tarafından acımasız bir mücadeleyle karşılaştık" diye konuştu.

İstifanın "yol haritasının ilk aşamasının tamamlanmasının ardından gerçekleştiğini" belirten Biblavi, "Anayasayı hazırladık ve referanduma sunduk. Böylece yol haritasının ilk aşamasını başarıyla sonlandırdık. Bu sayede Mısır demokratik toplum yolunda önemli bir adım atmış oldu. Ancak reform sadece hükümetle gerçekleşecek bir durum değildir, tüm Mısırlıların bu sürece katılması gerekir" ifadesini kullandı. 

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un yeni hükümeti kuracak isimler üzerinde değerlendirmede bulunduğu, başbakanlık görevi için Bayındırlık ve İskan Bakanı İbrahim Mahleb'in ismi üzerinde durulduğu kaydedildi.

Darbenin ardından sık sık geniş çaplı gösterilerin düzenlendiği Mısır'da, ayrıca çeşitli meslek grupları da zaman zaman grev yaptı. 

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mısır'da   #cunta   #hükümeti   #istifa   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN