Libya sahil güçleri, Akdeniz'de Filistinli mültecileri katletti

Suriye'de yaşayan Filistinli mülteciler için oluşturulan Çalışma Grubu, yüzlerce Filistinli mülteciyi taşıyan teknenin Libya sahil güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu Akdeniz'de battığını söyledi. Batan gemiden 70 mülteci kurtarılırken çok sayıda ölü ve kayıp var.

14-10-2013


Suriye'de yaşayan Filistinli mülteciler için oluşturulan Çalışma Grubu, yüzlerce Filistinli mülteciyi taşıyan teknenin Libya sahil güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu Akdeniz'de battığını söyledi.

Batan tekneden kurtarılan mültecilerden biri, Libya sahil güvenlik güçlerinin ateş açması üzerine iki mültecinin yaralandığını, teknenin yoluna devam ettiğini, Malta ile Lampedusa arasındaki bölgeye geldiğinde kurşun isabet eden motorların durduğunu ve bu nedenle teknenin battığını açıkladı.

375 kaçak göçmen taşıyan tekneden 70 Filistinli mültecinin kurtarıldığını belirten Çalışma Grubu, kurtulanların Malta'da bekletildiğini ve birçok mültecinin de kayıp olduğunu söyledi. Akdeniz'de batan tekneden kurtulanlar, uluslararası kurumlara çağrıda bulunarak cesetlerin denizden bir an önce çıkarılmasını ve kayıpların bulunmasını istedi.

Çalışma Grubu Koordinatörü Tarık Hammud, tekne yolcularından bazılarının boğularak öldüğünü, bazılarının kurtulduğunu ve bazılarının da kayıp olduğunu bildirerek, faciadan Arap ve Filistinli liderler ile Şam'daki katil rejim ve ona destek verenlerin sorumlu olduğunu söyledi.

Bu arada, Gazze'deki Filistin Hükümeti, onlarca Filistinli mültecinin Akdeniz'de boğularak ölmesine neden olan faciaların sorumlularının tespiti için uluslararası soruşturma başlatılmasını istedi.

Malta açıklarında batan tekneden başka iki gün önce de Mısır'ın İskenderiye kenti açıklarında batan bir teknede de 15 Filistinli mülteci hayatını kaybetti.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Libya   #sahil   #güçleri   #   #Akdeniz'de   #Filistinli   #mültecileri   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN