Libya'da katliam korkunç boyutlara ulaştı

Kaddafi, diktatörlüğünü korumak için kendi halkını katlederken, hayatını kaybedenlerin sayısı hızla artıyor. Bugüne kadar en az 1000 kişinin hayatı kaybettiği belirtiliyor.

23-02-2011


İslam ve Hayat

Muammer Kaddafi diktatörlüğü, Libya'daki halk isyanını bastırmak için her türlü şiddete başvururken, görgü tanıklarının anlatımları dehşet tablosu çiziyor. Şu an itibariyle en az 1000 kişinin hayatı kaybettiği belirtiliyor.

Paralı askerlerin halka saldırdığını söyleyen görgü tanıkları, göstericilere rastgele ateş edildiği ve özellikle başkent Trablus’ta katliam yapıldığı konusunda hemfikir. 

Salim Gnan adlı bir muhalif olayları şöyle anlattı:  “Askeri gemiler Trablus’ta bir yerleşim bölgesini bombaladı ve çok sayıda insan öldü. Kaddafi artık gemilerini bile halkına karşı kullanıyor. Yaşananları durdurmak için yapabileceği ne varsa yapmayı planlıyor. Kentin ana hastanesinin yanı sıra sokakta, özellikle de 3-4 kişiden kalabalık gruplar halinde gezen herkes vuruluyor. Trablus’taki insanlar çaresiz. İlaç, su ve yemeğe ihtiyaçları var. Sokaklarda cesetler var çünkü insanların dışarı çıkıp onları gömmesi için durum hâlâ çok tehlikeli” dedi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, ayaklanmanın sürdüğü 5 günden bu yana en az bin kişi öldü, bin 400 kişi kayıp, 3 bin kişi de yaralandı.

 

Etiketler : #Libya'da   #katliam   #korkunç   #boyutlara   #ulaştı   
YORUMLAR
  • sebahattin dağüstü   30-03-2011 10:55

    kaddafi zalimi, mussolininin hakiki bir öz evladı olarak libya halkına dedesinin kaldığı yerden zulmetmeye ve öldürmeye devam ediyor.dün batının kendisi milyon libyalı müslümanı öldürürken şimdi çıkmış kaddafiye hücüm ediyor.kaddafide halkına hücüm ediyor.iki köpeğin dalaşmasından libya halkı zulme uğruyor.her ne kadar bu halk cahil olsada,islama uzak yaşantıyı benimsemiş olsada,beyinleri aynı bizim ülkemizdeki beyinler kadar uyuşmuş olsada bu zulmü hak etmiyorlar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN