Kur'an Meali bilgi yarışması gün sayıyor

Toplumun Kur’an'ı Kerim’e olan ilgisi her geçen gün artarken, ilahi vahyi topluma aktarmaya yönelik çalışmalar da hız kazanıyor. Kur’an’ı Anlama Platformu (KAP) tarafından ilki 2009 yılında düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması’nın bu sene ikincisine hazırlanılıyor.

10-03-2010


Toplumun Kur’an-ı Kerim’e olan ilgisi her geçen gün artarken ilahi vahyi topluma aktarmaya yönelik çalışmalar da hız kazanıyor. Kur’an’ı Anlama Platformu (KAP) tarafından ilki 2009 yılında düzenlenen ‘Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması’nın bu sene ikincisine hazırlanılıyor.

‘Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması’nın genel sınavı 25 Nisan’da, final sınavı ise 8 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak. ‘Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okumaya teşvik etmek’ gayesiyle düzenlenen yarışmaya geçtiğimiz yıl 2 bin 11’i bayan, bin 488’i erkek olmak üzere 3 bin 499 kişi katıldı.

Yarışmaya katılımın geçtiğimiz yıla göre artmasını beklediklerini kaydeden Kur’an’ı Anlama Platformu Başkanı Halit Mollaoğlu “Çalışmalarımız temelde; Kur’an'ın anlaşılması ve günlük yaşamımızın her alanındaki davranış ve tavırlarımızın Allah'ın emir ve tavsiye ettiği sınırlar dâhilinde gerçekleşmesini sağlayacak bilgilere ulaşma yöntemlerinin oluşturulması üzerine kuruludur” dedi. Yarışmanın Kur’an’ı toplumda daha da yaygınlaştıracağını ifade eden Mollaoğlu, yarışmanın bir amacının da ‘Kur’an-ı Kerim’i doğru okuma biçimini yaygınlaştırması’ olduğunu kaydetti. Başvuru ve yarışmayla ilgili tüm detaylara www.kuranianlamaplatformu.com adresinden ulaşılabiliyor.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #Kur'an   #Meali   #bilgi   #yarışması   #gün   #sayıyor   
YORUMLAR
  • Mustafa Çavdar   10-03-2010 11:58

    Selamünaleyküm Allahın mesajı peygamberimizin peygamberlik belgesi olan KURANI KERİMİ anlamak için başlattığığığmız bu çalışmaya destek verelim bütün insanlara duyuralım yarışma günü bütün türkiyede bayram havasına dönüşsün mahşer günü RABBİMİZ sorarsa kulum ben bir kitap gönderdim okuyup amel ettinmi onun anlaşılması için ne yaptın derse söyleyecek bir çift sözümüz olsun RABBİMİZE allaha emanet olalım

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN