Müslümanlara Hacc ve Umre konusunda bir öneri

21-07-2013


Müslümanlar olarak tevhid öğretisinin temelini oluşturan siyasi bilinçten, bâtılı zail, hakkı hâkim kılma davasından soyutlanmış bir din ve ibadet algısını hızla terk etmemiz gerekir. Bu hal ne yazık ki Allah'ın dinini ve bu dinin ibadetlerini anlamsızlaştırmakta ve işlevsizleştirmektedir.

Bu çerçevede tüm kardeşlerimize somut bir önerimiz var: Bilindiği gibi bugün Suud vesayeti sebebiyle Hacc ve Umre ibadetleri ne yazık ki gerçek anlamından epey uzakta icra olunmaktadır, Müslümanların buluşup halleştiği ümmet kongreleri olma niteliğinin çok uzağında bulunmaktadırlar. Bu ibadetlerimizin sinirleri alınmış durumda olup, maalesef çoğunlukla da turistik bir gezi modunda icra edilmektedir. Bu ibadetleri vesayeti altına alıp işlevsizleştiren Suud-i Amerika rejimi, Müslümanların Hacc ve Umre harcamalarıyla Karun'u kıskandıracak servetler toplamakta ve bu servetleri de Mısır örneğinde gördüğümüz gibi Müslümanların aleyhine kullanmaktadır. 

Önerimiz odur ki, Hacc ve Umre ibadetlerimizi mümkün olduğunca bir defayla sınırlandıralım, bunun ötesinde Hacc veya Umreye ayıracağımız para ve zamanımızı, Mescid-i Haram'ı Suud-i Amerika'nın vesayetinden kurtarmaya yönelik çabalara ayıralım. İnşaallah bu konuda faaliyet göstermesini düşündüğümüz "Harameyn Platformu"nu kurmayı Rabbimiz bize nasip eder.

www.islamvehayat.com

Etiketler : #Müslümanlara   #Hacc   #ve   #Umre   #konusunda   #bir   #öneri   
YORUMLAR
  • genç kıvılcım   23-07-2013 22:36

    Bu cesur ve önemli önerinize katılıyorum. ordaki rejim dediğiniz gibi "araplara para yedirmeyin" tezi ile islami ibadetlere saldıran cahillere haklılık kazandıracak şekilde bu ümmet kongresini turizme çevirmekte. Bizim resmi din anlayışında yetişen cahiliye müslümanları da buna alet olmakta. gittim-gördüm ki, bir çok yeşil sermayeli umrecilerde sahilde yapamadığı tatili yapmakta. Hele herkesin kur'an okuduğu yerde ciğeri yanan tavafçıların hemen çıkışına konan pepsi dolapları şuurumuza yapılan bir hakaretti. "herkes okuyordu ama hiç kimse anlamıyordu". Ahmed KALKAN hocanın "tuz'un koktuğu mekanlar..." yazı dizisini lütfen bir daha okuyalım.

  • Kemal Songür   21-07-2013 12:37

    Çok yerinde, anlamlı, önemli bir öneri/uyarı, aynen katılıyoruz. İnsanlar için kıyam yeri/evi kılınan (5/97), Allah ve resulünün müşriklerden beraatinin haykırıldığı (9/3) ve ümmetin kongresinin yapılabildiği bir HACC'ın bütün fonksiyonlarıyla icra edildiği günlere ulaşılabilmesi dualarımızla...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN