Kudüs’teki siyonist-şer rejimin beyini çökertildi

Önceki gün Kudüs’te, Mossad ajanı ve siyonist rejimin beyinlerinin yetiştirilidiği şer okuluna düzenlenen bombalı saldırıda 9 kişinin ölümü, 50’den fazla kişinin de yaralanması “soykırımcı” İsrail’i “şoke” etti.

08-03-2008


Önceki gün Kudüs’te, Mossad ajanı ve siyonist rejimin beyinlerinin yetiştirilidiği şer okuluna düzenlenen bombalı saldırıda 9 kişinin ölümü,  50’den fazla kişinin de yaralanması “soykırımcı” İsrail’i “şoke” etti.  Son iki yıl içinde siyonistlere yönelik en sarsıcı eylem olan Kudüs operasyonu üzerine bir açıklama yapan Zak adlı Yahudi ilkyardım teşkilatı şefi Yehuda Meshi-Zahav, "Orası tam bir mezbahaya döndü" sözleriyle alınan ağır darbeyi tasvir etti. İsrail gazetelerinden Jerusalem Post da, Mercaz Harav Yeshiva adlı özel eğitim merkezinin İsrail'deki "ulusalcı dinci" akımın başını çeken ve seçkin yüzlerce öğrenciyi barındıran bir merkez olduğunu yazdı.
Haberde, Mercaz Harav Yeshiva adlı eğitim merkezinden mezun olan binlerce öğrencinin İsrail'in önde gelen hahamları ve İsrail'in üst rütbeli subaylarını oluşturduğunu, 1924 yılında Yahudi hahamı Avraham Yitzhak Hacohen Kook tarafından kurulduğunu, en kıdemli yöneticisinin de 2007’de ölen Avraham Shapira adlı haham olduğunu yazdı. Yeshiva'dan mezun olanların önde gelenlerinden haham David Stav'ın "dini siyonizm" için çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini ve bu operasyon ile doğrudan "dini siyonizmin kalbi"nin hedef alındığını yazan Jerusalem Post Mercaz Harav Yeshiva'nın "dinci-siyonist hareketin amiral gemisi" olduğunu belirtti.
Filistinlilere yönelik tam bir soykırım gerçekleştiren İsrail'e karşı sarsıcı bir darbe indiren Kudüs Operasyonu'nda seçilen hedefin, siyonist rejimin beyin kadrosu ve Mossad ajanlarının yetiştirildiği özel eğitim merkezi olduğu açıklandı.
Hizbullah televizyonu El Menar, Kudüs Operasyonu'nun siyonist ajanlar tarafından Suriye'nin başkenti Şam'da şehid edilen Hizbullah direniş komutanı İmad Muğniye ve siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği soykırım saldırılarında şehid edilen Gazzelilerin intikamının alınması için "Celile Tugayları - İmad Muğniye ve Gazze Şehidleri" adlı direniş örgütü tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Siyonist rejim istihbarat kaynakları "Celile Tugayları"nı Hizbullah'ın Kudüs'teki yapılanması şeklinde tanımlıyor.
OLMERT ŞOKTA
Kudüs operasyonu ile şoka giren siyonist rejim Başbakanı Ehud Olmert, eylem sonrasında hemen Savaş Bakanı Ehud Barak'ı, danışmanlarını, güvenlik servis şefleri ve Kudüs Belediye Başkanı Uri Lupolianski'yi toplayarak acil bir durum değerlendirmesi yaptı.
“Mercaz Harav Yeshiva” adlı özel eğitim kurumu niçin seçilmişti?
İsrail gazetelerinden Jerusalem Post, Mercaz Harav Yeshiva adlı özel eğitim merkezinin İsrail'deki "ulusalcı dinci" akımın başını çeken ve seçkin yüzlerce öğrenciyi barındıran bir merkez olduğunu yazdı. Haberde, Mercaz Harav Yeshiva adlı eğitim merkezinden mezun olan binlerce öğrencinin İsrail'in önde gelen hahamları, ajanları ve İsrail'in üst rütbeli subaylarını oluşturduğunu, 1924 yılında Yahudi hahamı Avraham Yitzhak Hacohen Kook tarafından kurulduğunu, en kıdemli yöneticisinin de 2007 yılında ölen Avraham Shapira adlı haham olduğunu yazdı.

SİYONİZMİN KALBİ VURULDU
Mercaz Harav Yeshiva'dan mezun olanların önde gelenlerinden haham David Stav'ın "dini siyonizm" için çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini ve bu operasyon ile doğrudan "dini siyonizmin kalbi"nin hedef alındığını yazan Jerusalem Post Mercaz Harav Yeshiva'nın "dinci-siyonist hareketin amiral gemisi" olduğunu belirtti.
"Teröristler; İsrail aşkının, İsrail ulusu aşkının, Tevrat aşkının sembolünü vurdular. Hiçbir Yahudi'nin bu korkunç olaya ilgisiz kalması mümkün değildir" diyen haham David Stav, Kudüs Operasyonu ile sarsıldıklarını dile getirdi. Mercaz Harav Yeshiva'nın müdürü David Simhon ise, "İsrail ulusu böylesi saldırılarla çökertilemeyecektir" diyerek Kudüs Operasyonu'nun İsrailliler için ne kadar yıkıcı olduğunu dile getirdi. (Vakit)

Etiketler : #Kudüs’teki   #siyonistşer   #rejimin   #beyini   #çökertildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN