Koç'un aldığı ihaleler tek tek iptal ediliyor

Koç Grubu'na ait RMK Marine şirketinin ihalesini kazandığı MİLGEM projesi ihalesi iptal oldu. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı toplantıda ihalenin yenilenmesine karar verildi.

27-09-2013


Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında açılan ihaleye giremeyen firmalar Başbakanlık Teftiş Kurulu'na şikayette bulunmuştu. Savunma Sanaayi Müsteşarlığı'na gelen müfettişler tüm ihale dosyalarını tek tek inceledi. Milli Gemi Projesi kapsamında Heybeliada ve Büyükada adlı savaş gemileri tamamlandı. Koç grubuna ait RMK Marine, bunlara ek olarak kazandığı ihale diğer gemileri yapacaktı.
 
Firmaların şikayetleri ve müfettiş raporları üzerine Başbakan Erdoğan son noktayı koydu ve toplantıdan "ihalenin yenilenmesi" kararı çıktı.
 
(Haber 7)

Etiketler : #Koç'un   #aldığı   #ihaleler   #tek   #tek   #iptal   #ediliyor   
YORUMLAR
  • HÜSEYİN ALAN   27-09-2013 09:53

    Rivayet o ki Başbakan, gezi olaylarının arkasında destekçi ya da sorumlu olarak gördüğü, faiz lobisi olarak da etiketleyip halka şikayet ettiği üç gruba karşı mücadele başlattı, cephe açtı. Bunlar Koç holdink, cemaat ve doğan holdink. Şimdilik ortalarda ve oyunda gözükmese de meşhur muhafazakar holdinkler de bu koalisyondalar. "Hissi kablel vuku" olarak, ta gezi olayları başladığında bu olayın görünen kısmıyla büyük gelişmelere gebe olduğunu hatta Erdoğan'ın kulak çekme operasyonuna tabi tutulduğunu bu sitede yazmıştım. Sonradan dost meclislerinde duymaya başladığım bu çatışma uç vermeye başladı. Bahsi geçen cephe Erdoğan'ı bitirmeye, Erdoğan da karşılık vermeye niyetli. Bu haber, olan bitenler için küçük bir resim, çok rauntlu bir maçın ilk bir kaç rauntu. Soru şu: Bu ciddi bir mücadele ama kavgayı kim kazanır? Bu ülke, bu toplum buradan ne kazanır-kaybeder, daha da hızlanacağı öngörülen bu gerginliği nereye kadar kaldırabilir?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN