Karadavi, Yemen'deki çatışmalar için devrede

Yusuf El Karadavi'nin başkanlığını yürüttüğü Dünya Müslüman Alimler Birliği, Yemen'deki savaşın önüne geçebilmek için girişimde bulundu.

22-01-2010


Yusuf El Karadavi'nin başkanlığını yürüttüğü Dünya Müslüman Alimler Birliği,Yemen'de birlik ve bütünlüğün sağlanması ve Suudi Arabistan ile Husiler arasındaki savaşın sona erdirilebilmesi için harekete geçti.

Gereken organizasyonun yapılmasının ardından Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden bir komisyonun, taraflarla bir araya gelmek için önümüzdeki günlerde Yemen'e gitmesi bekleniyor.

Yemen'e gidecek olan Yusuf El Kardavi liderliğindeki komisyonun, Şeyh Abdullah bin Bey, Şeyh Selman Ayda, Şeyh Ahmed bin Hamdel Halili, Şeyh Muhammed Ali El Tahsiri ve Dr. Ali El Kurra Daği'den oluşması bekleniyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; ' Dünya Müslüman Alimler Birliği, Müslüman kanının durdurulması, birlik ve beraberliğin sağlanması ve iç çekişmelerin sona erdirilmesi konusunda son derece duyarlıdır. Yemen'de yaşananlar kabul edilemez. Bu sebepten akan kardeş kanının durudurulması için girişimde bulunuyoruz.' denildi.

(Kaynak: Dunya Bülteni)

Etiketler : #Karadavi   #   #Yemen'deki   #çatışmalar için   #devrede   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN