Karadavi: Müslümanlar Kudüs için birleşmeli

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi, ümmeti Kudüs için birleşmeye çağırdı.

14-01-2010


Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi, işgal rejiminin Kudüs'teki Filistinlileri sürgün etmesini, Kudüs'ü Yahudileştirmek için hızlı bir çalışma içerisine girmesini ve devam eden ihlallerini kınadı. Ümmeti Kudüs için birleşmeye çağıran Karadavi "Ümmetin liderleri ve halkı, Kudüs'ü kurtarmak için birleşmek zorundadır" dedi.

Kudüs Müessesi'nin Lübnan'da düzenlediği 7. Kudüs Kongresi'nde konuşan Karadavi, İsrail'in Kudüs'teki planlarının farkına varan Müslüman aydın ve halkın, İsrail'in hedeflerine ulaşmasına engel olmak için böyle bir müesseseyi kurduğunu söyledi.

İslam dünyasında İsrail'e karşı kullanabileceği etkin bir gücün olduğunu ifade eden Karadavi, müslümanların bu gücünü kullanmamasını eleştirdi.

Karadavi "Bizim iktisadi gücümüz var. Madenlerimiz var. Petrol yataklarımız var. Fakat üzülerek ifade etmekteyim ki bu gücümüzü kullanmıyoruz. Bizden satın alıyorlar, üretiyorlar ve biz de onlardan katkat pahalıya satın alıyoruz. En basit bir şeyi dahi ithal ediyoruz" dedi.

Kardavi "İttihad, her zaman iyidir. Kudüs Müessesi, Kudüs'ün tehlikede olduğunu söyledi ve ümmetin bu tehlikenin farkında olması. Ümmetin liderlerinin ve fertlerinin tamamını Kudüs'ü kurtaracak projelerde işbirliği yapması gerekiyor. Kudüs Müessesi, bu düşüncenin ürünüdür. Kudüs Müessesi'ne Şii Sünni tüm Müslümanlar, solcusu ve sağcısı ile dünyanın tüm özgür bireyleri katıldı. İsrail'in Kudüs'teki hedeflerinin gerçekleşmemesi ve Kudüs'ün kurtarılması için çalışmalıdır" dedi.

Yemen, Irak, Sudan ve Somali'de devam eden çatışmalara dikkat çeken Kardavi "Biz, hep beraber Kudüs'ü kurtarmak için çalışacağımıza, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın tehdit altında olduğu bir dönemde birbirimizle savaşıyoruz" dedi.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Karadavi:   #Müslümanlar   #Kudüs   #için   #birleşmeli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN