Karadavi: Halka fildişi kulesinden bakmayın

Mısır’ın başkenti Kahire’nin Tahrir Meydanı’nda verdiği Cuma hutbesinde Arap liderlerine seslenen Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi “halkı kandırmayı bırakın, halkın sesine kulak verin” diye seslendi.

19-02-2011


Mısır’ın başkenti Kahire’nin Tahrir Meydanı’nda verdiği Cuma hutbesinde Arap liderlerine seslenen Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi “halkı kandırmayı bırakın, halkın sesine kulak verin” diye seslendi. Karadavi, devrimin öncülüğünü yapan gençlerin ellerinden öptüğü belirtti.

Kahire’de devrim zaferini kutlamak için “Zafer Cuması” adı altında yapılan organizasyon çerçevesinde Tahrir Meydanı’nda toplanan 4 milyondan fazla Mısırlıya hutbe veren el-Karadavi Arap liderlerine seslendi: “Arap rejimlerine ve yöneticilerine sesleniyorum, halklarınızı kandırmayı bırakın, kibirlenmeyin, Mars’ta yaşamayı bırakın, fildişi kulelerden halka seslenmeyin, tarihin ve haklarınızın önünde durmayın” dedi.
 
El-Karadavi, “Kimse kaderle savaşamaz, kimse doğan günü geciktiremez, dünya değişti, dünya ilerledi, Arap Dünyası da içten değişti, öyleyse haklarınızın önünde durmayın, onları anlamaya çalışın, onlarla konuşurken boş laflarla konuşmayın, onlarla konuşurken hakiki ve yapıcı bir diyalog kurun, her şeyi yerli yerine oturtan, insanların aklına saygı duyan, hakların aklına saygı duyan bir diyalog kurun” diye açıklamada bulundu.

Öte yandan Şeyh el-Karadavi, vefat etmeden önce işgal altında bulunan Kudüs’teki Mescidi Aksa’nın kurtuluşunu görmek ve bu Camii de hutbe vermek istediğini söyledi. El-Karadavi; “Yüce Allah nasıl ki bana dünya gözüyle Mısır’ın özgürleştiğini görmeyi nasip ettiyse aynı şekilde özgür Mescidi Aksa’da da hutbe vermeyi nasip eder, müslümanlara bu apaçık fethi nasip eder inşallah” temennisinde bulundu.

Şeyh Yusuf el-Karadavi hutbesinde, gençleri ve Mısır halkını birlik ve beraberliklerini, ülkelerinin zenginliklerini korumaya davet ederken, Mısır ordusunun tüm siyasi tutukluları salıverip mevcut hükümeti fesh etmeye ve Filistinliler için Refah sınır kapısını açmaya çağırdı.

Dünyaca tanınmış ünlü İslam alimi Yusuf el-Karadavi 30 yıl sonra ilk kez ülkesinde hutbe verdi.

Bugün başta Libya, Yemen ve Bahreyn olmak üzere birçok Arap ülkesinde Mısır’da ve öncesinde Tunus’ta meydana gelen ve Hüsnü Mübarek’le Zeynel Abidin Bin Ali’nin devrilmesine neden olan halk ayaklanmalarına benzer protesto gösterileri devam etmektedir.

(Haber: M. Sirac Direk / Timeturk)

Etiketler : #Karadavi:   #Halka   #fildişi   #kulesinden   #bakmayın   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN