Kan ve işgalle dolu bir tarih: USA

Kızılderililerin kanları üstüne kurulan Amerika Birleşik Devletleri, kuruluş yıldönümünde yine vahşetleri ile anılmaya devam ediyor. Resmi olarak 4 Temmuz 1776 tarihinde kurulan bu vahşi devlet, yeryüzünün tüm coğrafyalarında kan dökücü ve işgalci olarak anılıyor.

04-07-2009


Resmi olarak 4 Temmuz 1776 tarihinde Kızılderililerin kanları üstüne kurulan Amerika Birleşik Devletleri, kuruluş yıldönümünde yine vahşetleri ile anılmaya devam ediyor. 1492'de keşfedilen Amerika Kıtası, bu tarihten itibaren insanlık tarihinin en büyük cinayetlerine sahne olmuştu. Avrupa'nın vahşi devletleri olan İspanyollar, Portekizliler, Fransızlar ve İngilizler, buradaki yerli halkları akıl almaz şekillerde katletmiş ve soykırıma tabi tutmuşlardı. Amerika'nın yerlisi olan Kızılderililer ve Afrika'dan köle olarak getirdikleri siyah derililerin kanları üstüne kurulan Amerika bugün de aynı vahşetlerini dünyanın tüm coğrafyalarında devam ettiriyor.

Vahşi Amerika'nın katliamlarından bazıları

Amerika'nın işkencelerini belgeleyen Carol Richardson'un 'What does god require? Working to close the 'school of assassins' adlı eserinde yer alan Amerika'nın katliamları ve işkenceleri bu vahşi devletin kuruluş yıldönümünde bir daha akıllara geldi. İşte o katliamlardan bazıları:

- 1898'de Meksika'yı işgal etti, aynı yıl Küba'ya girdi.

- 1921 yılında Nikaragua'yı işgal etti. Anti-emperyalist direnişin başını çeken Sandino ve 300 kişiyi katletti. 40 yıldan fazla sürecek bir terör devrini başlattı. Sabotaj ve suikastlar düzenledi.

- 1945'te Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atarak bir anda 250 bin kişiyi vahşice öldürdü.

- 1950-53 yılları arasında yüz binlerce Koreliyi katletti.

- 1954'de binlerce Guatemalalıyı öldürdü.

- 1955'de Endonezya, Laos ve Kamboçya'da çok sayıda CIA operasyonu düzenledi.

- 1950-59: Küba'da 60 bin kişi, ABD destekli Batista birliklerince katledildi.

- 1961'de Küba'ya karşı Domuzlar Körfezi çıkarmasını örgütledi.

- 1965'de Dominik'e paraşütçülerini indirdi ve 10 bin Dominikliyi katletti.

- 1973'de Şili'de CIA'nın düzenlediği darbe ile 30 bin kişi katledildi.

- 1975'de Vietnam'dan kovulduğunda arkasında milyonlarca ölü ve sakat bıraktı. ABD'nin saldırıları sonucunda Vietnam'da milyonlarca insan yaşadıkları yerlerden sürüldü, on binlerce kadına tecavüz edildi, yüz binlerce insan sakat bırakıldı ve milyonlarca insan işkenceden geçirildi.

- 1970-75 yılları arasında Kamboçya ve Laos'ta ABD, 1 milyon insanı katletti.

- 1983'de Lübnan'a müdahale etti. 14 bin deniz piyadesinin katıldığı operasyonda binlerce Lübnanlı katledildi.

HEP "ÖZGÜRLÜK" YALANININ ARKASINA SIĞINDI

- Yine 1983'de Lübnan'a ikinci bir müdahalede bulundu. Amerikan 6. Filosu'na ait savaş gemileri Lübnan'a günlerce bomba yağdırdı.

- 1986'da uluslararası haydutluk örneği sergileyerek Libya'yı bombaladı, bine yakın sivili katletti. Ülkeye ambargo uygulayarak deniz ablukasına başvurdu.

- 1989'da Panama'ya asker çıkarttı ve 5 bin Panamalıyı katletti.

- 1991'de Irak'ın Kuveyt'e girişini bahane ederek diğer emperyalist güçleri de ardına takarak Irak halkına karşı bomba yağdırdı. ABD uçakları bu ilk Körfez Savaşı esnasında Irak halkının üzerine 12 bin sorti yaptılar.

- Somali'deki durumu bahane ederek yine diğer emperyalist güçleri de peşine takarak ülkeyi işgale girişti.

- İran'a karşı başlattığı ahlaksız ambargoyu yıllardır sürdürüyor.

- Latin Amerika'da ABD'nin bulaşmadığı savaş, katliam, insan hakları ihlali yok gibi. Nikaragua'dan kaçan işkenceci, halk düşmanı örgütleri destekledi ve Nikaragua halkının üstüne saldırttı.

- Birçok Latin Amerika ülkesinde de Ulusal Muhafızlar adı altında Ölüm Mangaları'nı örgütledi, eğitti, finanse etti, silahlandırdı ve halkın üzerine saldırttı.

- ABD son olarak Irak ve Afganistan'da yüz binlerce Müslümanı şehid etti, kadınların namuslarına el uzattı ve hapishanelerde on binlerce Müslümana sistematik işkenceler yaptı.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Kan   #ve   #işgalle   #dolu   #bir   #tarih:   #USA   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN