Kadirov'un cinayet çetesi Suriye'de

Rus Ordusu'na Suriye'ye gönderilmek üzere gönüllü asker verme kararı alan Ramzan Kadirov'un çetelerinin 8 aydır Suriye'de olduğu ortaya çıktı.

14-06-2012


Çeçenistan'ın Rus yanlısı lideri Ramzan Kadirov'un Suriye'de muhaliflere karşı savaşmak üzere gönüllü gönderme kararı tartışılırken, kendisine bağlı çetelerin 8 aydır Suriye'de olduğu ortaya çıktı.

Said Magomed Kakiev liderliğindeki 60 kişilik özel birlik Esed'in askerlerine eğitim veriyor.

Kakiev, Çeçenistan'ın ilk devlet başkanı Cevher Dudayev'e başarısız bir suikast girişiminde bulunmuş ve bu sırada yaralanmıştı.

Rusya'ya karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin başından beri, direnişçilere karşı Rus Ordusu için çalışan Kakiev'in profesyonel bir cinayet çetesi olduğu biliniyor.

Kakiev ve ekibinin Rus Özel Birliği GRU içinde paralı asker olarak hizmet verdiği biliniyor.

Bugüne kadar çok sayıda direnişçiyi ve direnişe destek veren sivilleri acımasız yöntemlerle öldüren Said Kakiev'in bu sebeple Esed tarafından Rusya'dan özel olarak talep edildiği ifade ediliyor.

Said Kakiev ve Ahmet Kadirov

 

Kakiev, Ramzan kadirov'un babası Ahmet Kadirov'la birlikte direnişçilere karşı çok sayıda operasyona katılmıştı. Rusya ile anlaşma yaparak bağımsızlık fikrinden vazgeçen Ahmet Kadirov, Çeçenlerin efsanevi komutanı Şamil Basayev'in düzenlediği bir saldırıda ölmüştü.

Rusça yayın yapan haber siteleri haberi aşağıdaki şekilde yayınladı.

(Kaynak: Press Medya)

Etiketler : #Kadirov'un   #cinayet   #çetesi   #Suriye'de   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN