Kaddafi konuştu: Yakarım, yıkarım

Kaddafi beklenen açıklamayı yapmak için basının karşısına geçti. Direnişçileri tehdit eden Kaddafi, 'Ben devrimciyim. Bu ülke için savaştım. Burada öleceğim' diyen Kaddafi, taraftarlarını sokağa çağırdı.

22-02-2011


Libya diktatörü Mummer Kaddafi beklenen açıklamayı yapmak için basının karşısına geçti. Kaddafi'nin bazı yetkileri devredeceğini açıklaması bekleniyor.

Kaddafi, konuşmasında Arap basının tavrını eleştirdi. Arap basınının isyanı abarttığını iddia eden Kaddafi, kendisinin devrim lideri olarak hala ayakta olduğunu söyledi.

Muammer Kaddafi, Libya'nın atalarından kendilerine miras kaldığını belirterek, bundan sonra da bu ülkeyi korumaya devam edeceğini ifade etti.

Kaddafi, dünya basının Libya ile ilgili sürekli kötü görüntülerin gösterildiğini iddia etti.

"BEN DEVRİMCİYİM, BURADA ÖLECEĞİM"

Kaddafi'nin konuşmasından satırbaşları:

Bu ülkeyi biz kurduk. Bizler canımızı verdik. Ben devrim lideriyim. Bu bölgeye devrim ruhunu ben getirdim. Libya, Afrika kıtasının lideri olmaya devam edecek. Ben burada, bu ülkede öleceğim. Atalarımız, bu ülke için canlarını verdiler. Muammer Kaddafi sürekli başka devlet başkanları gibi ABD ve batılı devletlere baş eğmedi. Ancak ben de normal bir insan olarak burada bana oyunlar düzenlenebilir. Bütün bunlar karşısında sizler neredeydiniz de şimdi ortaya çıktınız.

GENÇLERİ SUÇLAMIYORUM, TUNUS'TAN İLHAM ALMIŞ OLABİLİRLER

Şimdi, meydandaki gençler uyuşturulmuş gibiler. Onlar belli ilaçlar almış gibiler. Güvenlikle ilgili olarak, Libya'daki güvenlik unsuruyla ilgili olarak en kötü dönem yaşanmakta. Ancak ben bu gençleri suçlamıyorum. Tunus'tan ilham alabilirler.

BAŞKAN OLSAYDIM İSTİFA EDERDİM

Başkan olsaydım istifamı verirdim ama ben başkan değilim. Libya halkıyla beraber mücadelemi sonuna kadar devam edeceğim.

OLAYLARIN ARDINDA ABD VAR

Devlet kurumlarına saldırılar söz konusu. Yine de onları suçlamıyorum. Bütün bunlardan ABD gibi ülkeler sorumlu. Ailelere sesleniyorum. Birilerinin öldürülmesi belli grupları cesaretlendiriyor. Devrim esnasında benim emrimde çalışan kişiler söz konusu.

ABD VE İNGİLTERE'YLE MÜCADELE ETTİK

ABD ve İngiltere gibi ülkelere karşı büyük mücadeleler verdik. Savaş verdik. Bundan sonra da vereceğiz. Eğer bu süreçte de bu etkilerini geri çekmezse onlarla mücadele devam edecektir. Rejimi Libya halkına hediye ettik.

YERELDE YENİ YAPILANMA ÇAĞRISI

Halkın komiteleri için mücadele verdik. İtalyanlar güneyde bulundukları dönemlerde, kendi unsurlarını bölgeye yerleştirdiler ve belli amaçlarla kullandılar. İfade etmiş olduğum gibi yeni komiteler kurulacak. Yeni bir yerel yönetim çalışması başlayacaktır. 150 Belediyede yeni bir yapılanma çağrısı yapıyorum. Halkımız bu çağrıyı cevaplayacaktır umarım.

AİLELERE ÇAĞRI, SONUNA KADAR DİRENECEĞİM, SİZ DE SOKAĞA ÇIKIN

İtalyanlara karşı, İngilizlere karşı nasıl başarılı olduysak yine başarılı olalım. Yine petrolün yüzde 90'ı halkın sadece yüzde 10'u yabancı şirketlerin olsun. Eğer güç kullanılması gerekiyorsa onu da kullanırız. Yarın ya da bu saatten itibaren, kanımın son damlasına kadar mücadeleme devam edeceğim. Halk da yanımda olacaktır umuyorum. Dışarı çıkın ve Libya'yı savunun. Sokaklara çıkın ve bu ülkeyi sevdiğinizi gösterin.

Çocuklarınız ABD'nin elinde. Belli çeteler söz konusu. Çocuklarınızı kandırmaktalar. Çocuklarınızı Tunus ve Mısar'daki gibi kullanıyorlar.

Bingazi'de, şehirde büyük oranda tahrip etmişler. Bu şehri ben inşa ettim. Her tuğlasına kadar. Çocuklarınızı kullanarak yok etmeye çalışıyorlar... Sivil havacılık da zarar gördü. Bu bahsettiğim çetelerin yüzünden. Oraya da saldırdılar.

ABD'NİN MÜDAHALESİNİ Mİ İSTİYORSUNUZ? İSTEMİYORSANIZ SOKAĞA ÇIKIN

Sizler şu noktada, Afganistan gibi, Pakistan gibi ABD'nin gelip müdahalede bulunmasını mı istiyorsunuz. Bunu istemeyen insanlar caddelere çıksınlar. Söz ettiğim çeteler böyle olsun istiyorlar. Afganistan'da olduğu gibi bombaların yağmasını istiyorlar. Aşiretlerin bulunduğu bölgelerde sorumlular bulunacak ve cezalandırılacaktır.

SUÇLULAR İDAM EDİLECEKLER

Sizlere ceza konunlarından söz etmek istiyorum. Libya vatandaşları arasında kaos oluşturanlar ve ajanlık yapanlar idamla yargılanacaklar. Devlete karşı gelenlerin alacağı ceza yine idamdır. Yabancılarla işbirliği yapanlar yine aynı şekilde idam edilecekler. Yasadışı olarak silah kullanımı ve ordu karşısında mücadele verenler aynı cezalara karşı karşıya kalırlar. Devletin bekasını tehlikeye atanlar ölüm cezasına çarptırılır. Bizler gençleri suçlamıyoruz. Bunlar yakalandığında bu kişiler elbette af dileyecekler ama söyliyim, bu görevi yürütenler affetmeyecekler.

SOMALİ GİBİ Mİ OLMAK İSTİYORSUNUZ?

Bu yasa kitabında yazan maddeler açık. Ve lütfen sakin olun. Aynı şekilde şunu belirtmeliyim ki mermi kullanılması emri vermedim. Devlet yetkililerine karşı güç kullanımı ölüm cezasıyla cezalandırılacak. İç savaşa yol açabilecek işler yapanlara karşı hangi cezaların verileceğinden söz ediyorum. (Yeşil kitaptan okuyor) Sizler Somali gibi mi olmak istiyorsunuz. Buralarda da iç savaşlar yaşandı. İç savaşla ilgili olarak, böyle bir yola sebep olacaklara seseleniyorum, cezası ağır olacak.

PERTROL GELİRLERİ LİBYA HALKININDIR

Libya petrolü Libya halkınındır. Pertorlü istediğiniz gibi gelirini kullanabilirsiniz. Ben de eski rejime karşı ayaklanmıştım. Ama biz şiddete başvurmuyorduk.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kaddafi   #konuştu:   #Yakarım   #   #yıkarım   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN