Kaddafi güçleri, Bingazi öncesi son kale Ecdebiye'de

Geçtiğimiz hafta başından itibaren karşı saldırıya geçen Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler, muhalif güçlere karşı ilerleyişini sürdürüyor.

15-03-2011


Geçtiğimiz hafta başından itibaren karşı saldırıya geçen Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler, muhalif güçlere karşı ilerleyişini sürdürüyor.

Zaviye, Ras Lanuf ve Braga kentlerini geri alan Kaddafi güçleri, Ecdebiye kentini bombalamaya başladı. Ağır hava saldırılarına karşı çaresiz kalan muhalif güçlerin ise Bingazi etrafında sert bir direniş göstermeleri bekleniyor. Kaddafi güçlerinin Bingazi başta olmak üzere ülkenin doğusundaki Beyda ve Tobruk gibi kentlere girmesi durumunda büyük katliamların yaşanmasından endişe ediliyor. Muhalifler Batılı ülkelerden Kaddafi güçlerinin hava üstünlüğüne son verilmesi için uçuşa yasak bölge ilan edilmesini ve ardından da hava saldırısında kullanılan uçak ve helikopterlerin vurulmasını talep ediyor. Birleşmiş Milletler ve NATO'da ise şu ana kadar nasıl bir karar alınacağı konusunda tartışmalar devam ediyor.

Kaddafi güçleri ise son günlerde elde ettiği başarısını perçinlemek için daha önce firar ederek muhalif saflara katılan askerlerin affedileceğini duyurdu. Libya devlet televizyonunda yer alan haberde ordu, "kandırılan her askerin, pişmanlık göstermeleri ve silahlarını teslim etmeleri halinde affedileceğini'' duyurdu. Bu arada Rusya, Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in imzaladığı bir kararnameyle Libya lideri Muammer Kaddafi ve ailesinin Rusya'ya girişini yasakladı. 

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Kaddafi   #güçleri   #   #Bingazi   #öncesi   #son   #kale   #Ecdebiye'de   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN