Kaddafi birlikleri teslim oldu, Trablus düştü

Başkent Trablus'a giren Libyalı muhalifler, Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi'yi yakaladı, büyük oğlu Muhammed de teslim oldu. Muhalifler Ayşe Kaddafi'nin evine girdi.

22-08-2011


Aylardır süren çatışmaların ardından başkent Tablus'a ulaşan Libyalı muhalifler, Albay Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam Kaddafi'yi yakaladı.

El Arabiya ve El Cezira televizyonu'nun haberine göre, Trablus'a giren Libyalı muhalifler, burada Seyful İslam Kaddafi'yi yakaladı. El Cezire'nin haberine göre, muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığını açıkladı.

Bu arada Trablus'daki Seyful İslam Kaddafi'nin yakalanmasının ardından, Kaddafiyi korumakla yükümlü askeri birlik silahlarını bırakarak muhaliflere teslim oldu.

El Cezire televizyonu, Libya devlet başkanı Muammer Kaddafi'yi korumakla yükümlü birliğin teslim olduğunu ve silahlarını susturduğunu flash haber olarak duyurdu.

Televizyon kanalı, muhaliflerin başkentin ortasında yer alan 'yeşil meydan'a batıdan girdiğini ve buradaki kontrolü ele geçirdiklerini belirtti.
 
Bu arada, muhalifler başkent Trablus'ta kontrolü ele geçirmeye başladı. Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Muhammed de muhaliflere teslim oldu. Muhalifler, Kaffi'nin kızı Ayşe Kaddafi'nin evine girdi. Çatışmalar hala devam ediyor.

Başkent Trablus'u ele geçirmelerinin an meselesi olduğu belirtilirken, Kaddafi yönetiminin sözcülerinden Musa İbrahim ise CNN televizyonuna yaptığı açıklamada basında çıkan haberlerin aksine Kaddafi güçlerinin hala çok sayıda kilit noktayı kontrol ettiklerini söyledi.

MUHALİFLER BAŞKENT TRABLUS'A GİRDİ

Libya'da muhaliflerin başkent Trablus'a girmesinin halkta büyük sevince neden olduğu bildirildi.

İngiltere merkezli Sky televizyonunun Trablus'tan yaptığı canlı yayında, yüzlerce kişinin sokaklarda muhalifleri karşıladığı, sevinç gösterilerinde bulunduğu ve sloganlar atarak şehir merkezine yürüdüğü görüldü.

Muhaliflere eşlik eden Sky televizyonu muhabiri, şehre girişte Libya Lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerden hiçbir direnişle karşılaşmadıklarını kaydetti.

HALK ZAFER İŞARETLERİ YAPARAK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
 
Libya'da muhalifler, akşam saatlerinde başkent Trablus'a ulaştı. İsyancılar yaklaşırken, Kaddafi yönetimi de gün boyunca halka, "hainlere karşı" birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Bingazi'de de sokaklara dökülen yüz binlerce kişi "zafer" marşları söyleyerek, kutlama yapıyor.

Kaddafi'nin yakın korumalarının isyancılara teslim olduğu öne sürüldü. Ayrıca El Cezire televizyonu, Trablus'taki hükümet binalarına isyancıların bayraklarının çekildiğini bildirdi.

İsyancıların, Trablus'un ana alanı Yeşil Meydanı ele geçirdiği belirtildi. Libya devlet televizyonunun da yayının kesildiği bildirildi. Ayrıca Trablus'ta aylardır kesik olan internet ve 3G bağlantısının da geri geldiği öne sürüldü.

KADDAFİ'NİN YERİ BİLİNMİYOR

Libya'yı 30 yılı aşkın bir süredir demir yumrukla yöneten Kaddafi'nin şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Ortada Kaddafi'nin ölmüş olduğundan, başka bir ülkeye kaçtığına kadar çok sayıda söylenti dolaşıyor.

El Cezire televizyonu, isyancıları temsil eden Ulusal Geçiş Konseyi başkanına dayandırdığı haberinde, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığını ve güvenli bir yere götürüldüğünü bildirdi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kaddafi   #birlikleri   #teslim   #oldu   #   #Trablus   #düştü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN