İstanbul'dan gür seda: Her yer Gazze, hepimiz Gazzeliyiz

İnsan ve Medeniyet Hareketi, Filistin halkına destek olmak için Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Salonu’nda “Filistin Dayanışma Gecesi” düzenledi.

09-02-2009


         İnsan ve Medeniyet Hareketi, Filistin halkına destek olmak için Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Salonu’nda “Filistin Dayanışma Gecesi” düzenledi. Gece dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

       Geceyi tertip eden İnsan ve Medeniyeti Hareketi adına İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı İkram Soltan yaptığı konuşmada; Filistin’de yaşananlarla ilgili Türkiyeli Müslümanlar olarak tarihi ve coğrafi misyonumuzu hatırlattı. Yaşananlar karşısında kayıtsız kalamayacağımızı,  Gazze şehrinin Diyarbakır’dan, Edirne’den, İstanbul’dan bir farkının olmadığını Gazze topraklarının da bizim yurdumuz olduğunu belirten İkram Soltan, konuşmasında Gazze’nin Filistin’in Çanakkale’si olduğunu; Gazze’nin düştüğü takdirde; Şam’ın, Mekke’nin, Diyarbakır’ın, İstanbul’un düşeceğini ifade etti. Konuşması, sık sık sloganlarla kesilen İkram Soltan sözlerini Sezai Karakoç’tan mısralarla sona erdirdi.

 

 

 Geceye Filistin’den katılan marş gurubu, söyledikleri marşlarla hınca hınç dolan salonda coşkulu bir atmosfer oluşturdu.

 

 

İHH adına söz alan Bülent Yıldırım, Gazze’ye düzenlenen son İsrail saldırısı esnasında Gazze’de yaşadıkları sahnelerden kesitler anlattı. Son saldırıda İsrail işgal devletinin hezimete uğradığını ifade eden Bülent Yıldırım, İsrail’in saldırı ile Filistin halkı üzerinde oluşturmak istediği korku ve umutsuzluk havasını oluşturamadıklarını, bilakis insanların İsrail saldırısı ile daha da bilendiklerini ve direniş ruhunu yeniden ateşlediklerini ifade etti. Yıldırım konuşmasında, “Gazze’de her evde neredeyse bir şehit var. İsrail, Gazze’de birçok yeri yerle bir etmiş, tarım arazilerini tahrip etmiş, hayvanları öldürmüş, küçük sanayi kuruluşlarını bombalamış; ama Gazze halkının direncini kıramamış, Gazze’de zafer çok yakın.” dedi. Filistin direnişinin ümmetin onuru olduğunu ifade eden Yıldırım, özellikle saldırı esnasında Türkiyeli Müslümanların gösterdikleri hassasiyet ve yardımların Filistin halkına moral ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.  Bülent Yıldırım Kudüste Mescid-i Aksada hep birlikte namaz kılacağımız günlerin yakın olduğunu, İsrail devletinin elbet akıttığı kanlarda boğulacağını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

 

Yıllardır besteledikleri marş ve ezgilerle bir neslin hissiyatına tercüman olan Grup Genç, söyledikleri ezgi ve marşlarla geceye ayrı bir güzellik kattı.

 

 

 

Makedonya’dan gelen Balkan Devletleri Filistin Dayanışma Platformu sözcüsü Prof. Dr. Sabahuddin Mahmuti konuşmasında; İslam ümmetinin bir vücudun azaları gibi olduğu ve her bir uzuvda meydana gelen acının tüm bedende hissedildiği gibi balkan devletlerinde de yaşayan Müslüman kardeşlerimiz tarafından hissedildiğini dile getirdi.

 

 

 

Yine gecede Hamas liderlerinden siyasi işler sorumlusu Ebu Haris Beşşar Mustafa yaptığı konuşmada Filistin direnişinin salt manada sadece Filistin halkının kurtuluş hareketi olmadığını tüm İslam ümmetinin yeniden uyanış ve kurtuluş yolunda bir adım olduğunu Filistin’de zafer günlerinin yakın olduğunu ifade etti.

 

 

Ebu Haris Mustafa: “Sizler bizim övünç kaynağımızsınız. Gazze sabretti, dayandı. Gazze halkı bir zafer elde etti. Hamas bu savaştan zaferle çıktı. Sizler Türk halkı olarak bu zafere ortaksınız. Yarın Gazze kurtulacak. Sizlerde bundan mutlak suretle faydalanacaksınız.” dedi. Ebu Haris Mustafa, İsrail Dış İşleri Bakanı Livni’nin açıklamalarını hatırlatarak: “İsrail Dışişleri Bakanı Gazze’ye yeniden saldırmamız lazım, Hamas’ı bitirmemiz lazım diyor. İsrail’e en güzel cevabı şehit olan bebeklerimiz verdi. Türkiye Başbakanı Erdoğan da Davos’ta senin efendine en güzel cevabı verdi. Peres’in kalbi korkudan titredi. Türk halkının gösterileri de bütün İsrail’i titretti” dedi.

 

 

Ebu Haris Mustafa: “Bizleri dolarlarıyla satın almak istiyorlardı, rüşvet teklif ediyorlardı. Vallahi billahi Gazzeli kardeşleriniz olarak asla teslim olmayacağız. Bizler Allah inanan insanlarız. Gazze kutsal bir belde. Biz asla nöbet yerimizi terk etmeyeceğiz” dedi. 

 

(Kaynak: imh.org.tr)

Etiketler : #İstanbul'dan   #gür   #seda:   #Her   #yer   #Gazze   #   #hepimiz   #Gazzeliyiz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN