İstanbul'da Mısır intifadasına destek yürüyüşü yapılacak

Mısır halkının Firavun Hüsnü Mübarek'e karşı başlattığı intifada ile dayanışma içinde olma amacıyla bugün Mısır'ın İstanbul konsolosluğuna yürüyüş yapılacak.

29-01-2011


Mısır halkının Firavun Hüsnü Mübarek'e karşı başlattığı intifada ile dayanışma içinde olma amacıyla bugün Mısır'ın İstanbul konsolosluğuna yürüyüş yapılacak.

Kardeşlik Plafformu tarafından düzenlenecek olan Mısır Konsolosluğuna yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması eylemine birçok kuruluşun da destek vereceği belirtildi.

Kardeşlik Plaftormu tarafından yapılan açıklamada, "Mısırlı kardeşlerimiz, özellikle İhvan-ı Müslimin hareketi İslam ümmeti için bir dönüm noktası olan intifadalarını azim ve kararlılıkla sürdürürken, biz Türkiyeli müslümanların da onların yanında olduğumuzu, şehid olan kardeşlerimizin mirasını koruyup savunacağımızı ortaya koyma durumundayız. Allah'ın izniyle bu intifadayı hiç bir güç durduramayacak, Mısır halkının kaldırdığı bu bayrak, bölgenin tüm müslümanlarıyla birlikte Kudüs'ümüz özgürleyinceye kadar asla yere inmeyecektir" denildi.

Açıklamada şu çağrı yapıldı:

"Bugün düzenlenecek olan yürüyüş ve protesto eylemi, İslam ümmetinin Mısır intifadasının arkasında olduğunu ortaya koyma noktasında büyük bir önem taşımaktadır. Zira hepimizin yüzü Kudüs'e dönüktür ve bu İntifada Kudüs'e giden yoldur. Bu vesileyle, başta İhvan-ı Müslimin olmak üzere, tüm Mısırlı kandeşlerimize şükran ve minnetlerimizi sunarken, bütün varlığımızla onların yanında olduğumuzu belirtiyor, bütün kardeşlerimizi bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz" denildi.

Tarih: Bugün (30 Ocak Pazar),

Saat: 13:00

Buluşma yeri: 4 levent Metrosu

Etiketler : #İstanbul'da   #Mısır   #intifadasına   #destek   #yürüyüşü   #yapılacak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN