İşgalci Çin, Doğu Türkistan'da yine katliam yaptı

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın Urumçi kent merkezinde bir eve düzenlediği baskında 18 masum insanı katlederek, bölgedeki zulüm, işkence ve katliamlarına bir yenisini daha ekledi.

20-02-2008


İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın Urumçi kent merkezinde bir eve düzenlediği baskında 18 masum insanı katlederek, bölgedeki zulüm, işkence ve katliamlarına bir yenisini daha ekledi.  
 
Çin Hükümetinin gizlemeye çalıştığı olay, Hong Kong’daki Yıldızlı Ada adlı yerel bir gazetenin yaptığı haberle ortaya çıktı. Çin hükümeti olayla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmazken, Yıldızlı Ada gazetesi, evi olay yerine çok yakın bir görgü tanığının “Olay, evimin hemen arkasındaki apartmanda meydana geldi. Açılan ateşte insanların öldüğünü ve ölenlerin hepsinin Uygurlar olduğunu gördüm. Ateş açanlar polis değildi” şeklindeki ifadelerine yer verdi.

ÇİN’DEN AÇIKLAMA YAPILMIYOR
Konuya ilişkin bilgi veren Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, “Bazı kaynaklara göre ise olay apartmanda değil, apartman önündeki parkta meydana gelmiş. Polisin parktaki Uygurlara ateş açtığı, sonuçta birçok kişinin hayatını kaybettiği bildirilmektedir. Olayın üzerinden iki hafta gibi bir zaman geçmesine rağmen Çin hükümeti bu konu hakkında herhangi resmi açıklamada bulunmamıştır” dedi.

KATLİAM GÜNÜ ASLA TESADÜF DEĞİL
Seyit Tümtürk, “25 ülkede, Dünya Uygur Kurultayı’na bağlı 56 Doğu Türkistan teşkilatının aldığı kararla, 5 Şubat 1997 Gulca Katliamı’nın 11. yıldönümü münasebeti ile her ülkede Çin Büyükelçilikleri önünde yapılacak kınama mitingleri öncesi Çin hükümetinin 4 Şubat’ta bu katliamı yapması asla tesadüf değildir. Birçok ülkedeki Çin Büyükelçilikleri önünde protesto gösterilerinin yapıldığı saatlerde olayın gerçekleşmiş olması, Çin’in bu katliamı ile dışarıdaki teşkilatlarımızın uluslararası alandaki demokratik tepkilerine karşı bir gözdağı olarak algılıyoruz. Böyle insanlık dışı vahşice katliamlarla aynı zamanda işgali altındaki Doğu Türkistan halkını sindirmek istemektedir. Çin bu olayda da daha önce yapmış olduğu gibi tüm suçu katlettiği masum Türkistanlıların üzerine atacaktır” şeklinde konuştu.

DÜNYA DAHA NE KADAR SUSACAK?
Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Çin böylesi katliamlarla Doğu Türkistan halkını dünya kamuoyuna bir terör örgütü gibi lanse etmeye çalışmaktadır. Çin hükümetinin bu acımasızca yürüttüğü politikaları ile dünya coğrafyasında var olan bir milleti yok etmeye çalışmaktadır. Buna daha ne kadar sessiz kalınacaktır? 21. yüzyılda yaşanan bu vahşete artık dur denmelidir. Hür dünya ülkelerini sivil toplum örgütleri, insan hakları teşkilatlarını ve insanlığı göreve davet ediyoruz. Çin hükümetini, bu katliamından dolayı tüm Doğu Türkistanlılar adına nefret ve şiddetle protesto ediyoruz. Haklı mücadelemiz Doğu Türkistan bağımsızlığına kavuşuncaya kadar devam edecektir. Aziz şehidlerimize  Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.” (Vakit)

 

Etiketler : #İşgalci   #Çin   #   #Doğu   #Türkistan'da   #yine   #katliam   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN