İşgal güçleri Cuma namazı kılan Filistinlilere saldırdı

Filistinliler işgalci tarafından gasp edilme tehlikesindeki alanda her hafta Cuma namazı kılıyor.

03-05-2013


Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin doğusunda yer alan Silvad ve Deir Cerir beldeleri arasında yer alan ve gasp edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan topraklar üzerinde Cuma namazı eda eden Filistinlilere saldıran işgal güçleri onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren görgü şahitleri, işgal rejimi tarafından gasp edilme tehlikesi yaşayan toprakları üzerinde Cuma namazı kılan Filistinlilere işgal güçlerinin birkaç koldan saldırdıklarını belirttiler. Namaz kılan Filistinlilere göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermilerle saldıran işgal askerlerinin cemaatten onlarcasının boğulma tehlikesi geçirmesine, çıkan arbedede birkaç kişinin kayalıklardan düşmesine ve düşme sonucu vücutlarında ezilme ve kırılmaların meydana gelmesine neden oldukları kaydedildi.

Bölgeye yakın yerleşkeden gelen Yahudi yerleşimcilere de karşı koyan Filistinliler, işgal askerlerinin Yahudilerin lehine araya girmesiyle alandan uzaklaştılar.

Diğer taraftan Cuma hutbesini veren hatip, gasp edilen topraklarına dikkat çekmek için bölge halkının her hafta burada Cuma namazı kılarak eylem yaptığını belirtti.

Silvad beldesinde çıkan çatışmalarda da işgal güçleri yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, ses bombası, atık su ve plastik mermi kullanırken, yoğun ateş nedeniyle araçların beldeye girmelerine de izin vermediği belirtildi.  

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #İşgal   #güçleri   #Cuma   #namazı   #kılan   #Filistinlilere   #saldırdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN