İktibas Dergisi “Ekonomi ve Müslümanlar” manşeti ile çıktı

İktibas’ın 537. sayısı ekonomi konusunu manşete taşıyan kapağıyla okurlarına ulaştı. Derginin yorum sayfalarında, kapitalist liberal ekonomik sistemin getirdiği huzursuzluğa dikkat çekilirken, İslami ekonomi düzenin vahyin ışığı altında oluştuğu vurgulanıyor.

02-09-2023


Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de, diğer krizlerin yanında ekonomik anlamda da bitmek bilmez krizler yaşanıyor. Derginin yorum sayfalarında, dünyada ve Türkiye’de yaşanan bu krizlerin, özel ve genel sebeplerine dikkat çekilirken bunda hakim düzenlerin olduğu kadar insanın da payı olduğu vurgulanıyor. Yorumda, İslam’ın vahye teslim olmuş bir insan modeli öngördüğü, bu insanın sahip olacağı ekonomik düzenin de onun özelliklerine dayalı olarak oluştuğu ve kurallarının vahyin ışığı altında belirlendiği hatırlatılıyor. Kapitalist düzen ‘insana insanın kurdu’ olmayı öğütlerken, İslam ise Müslümanlara, paylaşmayı, diğerkâmlığı, faizden uzak durmayı, Allah’ın rızası için birbirini gözetmeyi emrediyor.
 
Derginin bu sayısında ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer ile Sanat-Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun yazılarıyla katkı sunan diğer isimler.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Ekonomi   #ve   #Müslümanlar   #manşeti   #ile   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN