İHH Filistinli mültecileri de unutmadı

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki Filistin Mülteci kamplarına gıda, giysi ve sağlık malzemesi taşıyan 8 TIR’ı yola çıkardı. Yardımlar Nahrul Barid, Tenf kampı, Hol kampı, El Haseki ve Velit kampındaki mültecilere dağıtılacak.

13-06-2009


İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki Filistin Mülteci kamplarına gıda, giysi ve sağlık malzemesi taşıyan 8 TIR’ı İkitelli deposundan yola çıkardı. 

Toplam 175 ton, 293 kilo olan malzeme; kuru bakla, konserve, salça, süt tozu, un, bisküvi, çocuk bezi, giysi, ayakkabı vs.’den oluşuyor.

Yardım malzemleri Suriye ile Irak arasındaki sınır bölgesinde bulunan Tenf kampı ile Nahrul Barid, Hol kampı, El Haseki, El Velit ve diğer kamplardaki mültecilere dağıtılacak.

Toplam değeri 358 bin 281 TL’lik olan yardım malzemesinin mülteci ailelerin önemli bir ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

TIRlar yola çıkmadan bir basın açıklaması yapan İHH Genel Başkan Yardımcısı Ensar Kılıçoğlu, gönderdikleri malzemenin hayırsever vatandaşların yaptıkları ayni bağışlardan oluştuğunu belirtti. Bu bağışların Gazze halkı için geldiğini ifade eden Kılıçoğlu, “Mısır’daki Refah Sınır Kapısı kapalı olduğu için Gazze’ye bu yardımları gönderemedik. Biz de bunun üzerine Suriye’de çadır kamplarla zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Filistinli mültecilere yardım gönderme kararı aldık. Onların da yardıma ihtiyaçları vardı. Bundan sonra hayırsever halkımızdan gelecek ayni ve nakdi bağışları da Filistin halkına ulaştıracağız” dedi.

3 KUŞAKTIR MÜLTECİ DURUMUNDALAR

Suriye’de üç kuşak devam eden mülteci şehirleri oluşmuş. Suriye’de 10 kampta 413 bin 827 kayıtlı Filistinli mülteci var. Bunların 120 bin 865’ı kamplarda çadır hayatı sürdürüyor. 

4 MİLYON FİLİSTİNLİ MÜLTECİ

1948 yılında Filistin’den göç edenlerin sayısı 914 bindi. Bugün tüm dünyada 4 milyondan fazla Filistinli mülteci var. Bu mültecilerin yaklaşık üçte biri Ürdün, Lübnan, Suriye, Batı Şeria ve Gazze’de yaşıyor. Diğerleri ise dünyanın dört bir yanına dağılmış durumdalar. Ve bunların birçoğu hala çadırlarda yaşıyor. Filistinli mülteciler Ortadoğu’ya yayılmış durumdaki toplam 59 kampta yaşıyor.  

Etiketler : #İHH   #Filistinli   #mültecileri   #de   #unutmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN