İHH'dan Pakistan'daki mazlumlara acil yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan ordusu ile Taliban güçleri arasında çıkan çatışmalar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilere acil yardım kararı aldı. İHH’dan yapılan açıklamada ilk etapta mültecilere 100 bin TL’lik bir yardım yapılacağı belirtildi.

12-05-2009


Pakistan’da sular bir türlü durulmuyor. Pakistan ordusu ile Taliban güçleri arasındaki çatışmalar bitmek bilmiyor. Son olarak Svat bölgesi ve çevresinde çıkan çatışmalar sebebiyle yüzbinlerce insan evlerini terk ederek mülteci durumuna düştü. İnsani durumları gittikçe kötüye giden mülteciler, yaşanabilecek en kötü şartları yaşıyorlar. Ne gidebilecekleri, ne de sığınabilecekleri bir yer var. Şimdilik olabildiğince çatışma bölgesinden uzaklaşmaya çalışıyorlar. Çatışma bölgesi Svat bölgesinden Merdan şehri, başkent İslamabad ve Keşmir’e kaçıyorlar. Pakistan hükümeti bu mülteciler için herhangi bir şey yapmıyor. Mülteciler yardım kuruluşlarının yardımlarını bekliyor.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan ordusu ile Taliban güçleri arasında çıkan çatışmalar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan mültecilere acil yardım kararı aldı. İHH’dan yapılan açıklamada ilk etapta mültecilere 100 bin TL’lik bir yardım yapılacağı belirtildi.

 

Merdan şehrine sığınan mültecilere düzenli olarak üç öğün sıcak yemek verilecek.

Sıcak yemeğin yanı sıra ilaç, battaniye ve çadır gibi acil yardım malzemeleri dağıtılacak.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bölgeden gelen taleplere göre ihtiyaç malzemelerini belirlediklerini söyledi. Pakistan’da büyük bir insani göçün yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, “Her göç beraberinde büyük acılar yaşanır. Pakistan’daki çatışmalar sebebiyle yüz binlerce insan evlerinden oldu. Bu insanlar nereye gideceklerini bile bilmiyorlar. Bunların içerisinde binlerce çocuk var, kadın var. Salgın hastalıklar her an baş gösterebilir. Binlerce insan ölebilir. İnsanların hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Onlar için bir şeyler yapabiliriz. Bu konuda hayırsever halkımızın da desteklerini bekliyoruz. Pakistan için yapılacak bağışlar acil olarak bölgeye ulaştırılacak” dedi.

 

İHH Pakistan Temsilcisi Recep Tuncer de mültecilerin insani durumları ile ilgili şunları anlattı: “ Havalar sıcak olduğu için şuan için mültecilerin barınma problemleri yok. Açık havada kalıyorlar. Ancak göç eden insanlar evlerine geri dönemezse ve ya kalacak bir temin edemezlerse Haziran ayında başlayacak olan Muson yağmurlarında büyük zarar görecekler.  Şuan için mültecilerin en büyük sorunu sıcak yemek. Biz bölgede üç öğün sıcak yemek dağıtarak, onların bu problemini çözmeye çalışacağız. Diğer ihtiyaçlarını da gidermek için de çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Etiketler : #İHH'dan   #Pakistan'daki   #mazlumlara   #acil   #yardım   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   16-05-2009 13:36

    Hizb-ut Tahrir’den Pakistan’daki ABD Destekli Savaşa Karşı Kampanya Pakistan hükümetinin Amerikan destekli yürüttüğü Müslüman’ı Müslüman’a kırdıran Amerikan savaşına karşı Hizb-ut Tahrir /Pakistan Vilayeti ülke çapında kampanya başlatmıştır. Amerika’nın Afganistan’daki işgalini emniyete almak için Pakistan’da başlatılan savaşta, yüzlerce Müslüman ölüyor, binlerce insan evlerini terk ediyor. Amerika dünyanın yedinci ordusu olan Pakistan ordusunu kullanarak onu Müslümanlara saldırtmaktadır. Amerika’nın korkak ordusunun yapamadığını Pakistan ordusu yapmaya çalışmaktadır. Özellikle, Amerika’nın korkak kuvvetlerinin Afganistan’daki mücadelesinde başarısız olduğu bir zamanda, Amerika’nın kapitalist ekonomisinin bütün gayretlere rağmen çöktüğü bir dönemde, sömürgeci hegemonyanın, Amerika’nın gerçek çirkin yüzünün, onun müttefiklerinin aşağılandığı bir anda Pakistan hükümeti onu kurtarma çabasına girmiştir. Hizb-ut Tahrir, Müslümanların canları ve malları üzerinden Pakistan hükümetinin Amerika’yı kurtarma gayretlerini protesto etmektedir. Bu doğrultuda, yapılan saldırıların durdurulması için ülke çapında protestolar, beyan ve broşürle bir kampanya başlatmıştır. Bu kampanyada kitleler, siyasi partiler ve ulemâlar davet edilerek Müslümanların bu kötü duruma karşı seslerini yükselmesi istenmektedir. Bu kampanyada Hizb-ut Tahrir Pakistan Vilâyeti şunları talep eder: 1. Amerika’nın savaşı, hemen durdurulsun. Pakistan ordusunda bizim oğullarımız Obama’nın başarısız olan mücadelesi için artık yakıt olarak kullanılmasın. 2. Kargaşa, kaosun nedeni olan Amerikan varlığının askeri, siyasi ve fikirleri ülkeden bütünüyle sökülüp çıkarılsın. 3. Ordu, kendi kardeşlerini öldürme yerine Hilafeti kurmak için Hizb-ut Tahrir’e Nusret versin. Hinduların elinden Keşmir’i, Amerika’nın elinden Afganistan’ı kurtarsın. *(Hizb-ut Tahrir Pakistan resmi sözcüsü Naveed Butt’un 14 Mayıs Perşembe günü saat 19:30’da yaptığı basın açıklamasından alıntı.)

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN