Hükümet'in tepkisi kuru gürültüymüş!

Erdoğan'ın Gazze'ye yönelik soykırım girişimi sırasında siyonist işgal rejimini hedef alan açıklamaları, siyonist rejimle ilişkilerde tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Ancak bu gerilim askeri ihalelere yansımadı.

27-01-2009


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye yönelik soykırım girişimi sırasında siyonist işgal rejimini hedef alan açıklamaları, siyonist rejimle ilişkilerde tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Ancak bu gerilim askeri ihalelere yansımadı.

Türkiye'nin siyonist işgalciden almayı planladığı insansız hava araçları Heronlar için süreç işliyor. Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail ile yapılan ihale sonucu 10 insansız hava aracının (Heron) müşterek üretilmesinin halen yürürlükte olduğunu belirterek, ikisinin teslim alındığını, geri kalan sekizinin ise Nisan ayı sonunda gönderileceğini söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, "İsrail'den alınması düşünülen Heronlar da sıkıntı olduğu söyleniyor? Gerçekten sıkıntı var mı?" sorusuna karşılık, "İsrail'le yapılan ihale sonucu 10 Heron'un müşterek üretilmesi anlaşması halen yürürlükte. Bunlardan ikisi teslim edildi, testleri yapıldı, şimdi kabul aşamasında. Bunun dışında bize intikal etmiş herhangi resmi bir bilgi yok" dedi.

Gönül, bir gazetecinin, 'Başbakan'ın İsrail ile ilgili özellikle Gazze saldırısının ardından tutumu ve sert eleştirilerden dolayı bu alım gecikebilir mi? Alım ne zaman gerçekleşecek?" demesi üzerine ise "Ben Aralık ayında gittim İsrail'e.. Orada bir takvime bağladık. Kasım ayında gittiğim de ikisini Aralık ayı sonuna kadar göndereceklerdi, gönderdiler. 8 tanesini de Nisan ayı sonuna kadar gönderecekler. Bugüne kadar bazı aksamalar, gecikmeler oldu. Ama Nisan sonuna kadar göndereceklerini tahmin ediyorum" karşılığını verdi.

Türkiye'nin Filistin'e asker göndermesinin gündemde olup olmadığı sorusuna ise Gönül, "Resmi bir talep yok. Geldiği zaman düşünülür" dedi.

(İslam ve Hayat / Timeturk)

Etiketler : #Hükümet'in   #tepkisi   #kuru   #gürültüymüş!   
YORUMLAR
  • muradi   29-01-2009 00:11

    İşgal devleti konusunda hükümeti eleştirenler biraz da aşırı beklentiler içine giryorlar gibi gözüküyor.Bir kere hükümeti mevcut düzenin bir parçası olarak düşünmek gerekir.Bu düzende hükümetlik yapacak olanlar mevcut kurallara göre icraat yapabilirler.Düzenin en önemli özelliklerinden birisi de emperyalizmin işbirlikçiliği olduğuna göre bunun devam ettirilmesi hükümetlerin de asıl görevi olmuş olur. AKP zaten mevcut işleyişin dışına çıkmamak üzere iktidara geldiğine göre ve kimseye emperyalizm karşıtlığı sözü vermediğine göre onları suçlamakla bir yere varılamaz.Başörtülü hanımını bazı devlet törenlerine ve kurumlarna bir türlü kabul ettiremeyen başbakan mı İsrail'e tavır alacak? İçerideki İsrail muhiblerine söz geçiremeyen bir hükümet onların ağababalarına karşı da tabii ki bir şey yapamayacaktır.

  • Ethem Kemaleddinoğlu   28-01-2009 19:12

    Başbakanı ağlarken görmek, bizlere endülüsü terk ederek kaçan endülüs melikini hatırlatıyor O, endülüsten kaçarken ağlıyordu. Onu gören validesi ona şu meşhur beyiti okumuştu. Erkek gibi savaşmadın da düşmanla Şimdi otur da bari kadınlar gibi ağla Ağla utanmaz ağla.... Acaba o valide şimdi yaşasaydı bizim ülkeldeki gözleri sulu, kalpleri parçalı bulutlu, bu zevata sizce ne derdi ??? Sizin muhafazakar zihniyetiniz Endülüsü savaşmadan terkeden melikten zerre kadar farkı yok. Şimdi ağlayın bakalım gözyaşlarınızla değirmen dönderebilecek misiniz ?

  • MuratY   28-01-2009 11:12

    Şükrü bey ve Ahmet bey.zannedersem sitenin sahibisiniz.anlayamadığım bir konuyu paylaşmak istiyorum.lütfen aydınlatırsanız ya da yorumlarınızı daha açık yazarsanız sevinirim.Neden hükümete karşı bu kadar tepkiniz var? neden destek yerine ya da şöyle olsa daha iyi olurdu yerine ağır cümleler yazıyorsunuz? bakın yıllar sonra başımıza ihl mezunu alnı secdeye gelen eşinin başı örtülü bir başbakan ve cumhurbaşkanı geldi.tama memleket yönetmek kolay değil ama biz neden destek olmak yerine köstek oluyoruz.Peki bunlar gidince kime kalacak meydan.chp yemi yoksa mhp yemi.Yapmayın Allah aşkına.varsa bunlardan daha dindar gelin destekleyelim.ama benim bildiğim kadarıyla yok.Dünya görüşünüzü bilmiyorum ama tepkileriniz islam kardeşliği adına abartılı geliyor bana.ben tayyip erdoğan sempatizanı değilim.ama dünya görüşlerimiz bir.aynı Allah'a aynı peygambere inanıyoruz.siteniz bu anlamda güzel.fakat haberlere dikkat.yorumlarada .sizi islam kardeşliği adına saldırmaya değil altarnatif sunmaya davet ediyorum.bakın siteniz var bunu ne kadar iyi yollarda kullanacağınızı siz tabiki bizden iyi biliyorsunuz.yazacak o kadar çok şey var ki! kolay gelsin.

  • Şükrü Hüseyinoğlu   28-01-2009 10:06

    Verin ihaleleri, besleyin siyonist savaş makinasını, sonra Filsitinli çocuklar hunharca katledilince de oturup ağlayın! İşte muhafazakar demokrat siyaset!

  • Ahmet Örs   28-01-2009 00:39

    Aynen öyle! Başbakan atıp tutuyor ama "karı" boşamak zor olduğundan siyonistleri boşamıyor! Yazıklar olsun! Ayrıca karı-koca rolleri bu ilişkide nasıl seyrediyor, onu da okuyucuya bırakalım...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN