Heniyye: İşgale karşı Kur'an neslini inşa ediyoruz

Filistin Başbakanı Heniyye: “Akide ve toprağı hedef alan işgal güçlerine Kur’an’a bağlı medeni bir toplumla karşı koymak gerekir. Kur’an nesli hükümetin en önemli stratejilerindendir.

08-07-2009


Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Furkan yaz kamplarının hem Filistin Hükümeti, hem de Filistin halkı için büyük bir onur ve Allah’ın büyük bir lütfu olduğunu belirterek, Kur’an sofrasında buluşmak ve onun talebeleriyle konuşarak güne başlamanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

“Filistin hükümeti, var olan temelleri sağlamlaştırmak ve geleceği inşa etmek için çalışıyor” diyen Heniyye, “Akide ve toprağı hedef alan işgal güçlerine Kur’an’a bağlı medeni bir toplumla karşı koymak gerekir. Kur’an nesli hükümetin en önemli stratejilerindendir. Zira Kur’an ve iktidar hiçbir zaman birbirinden ayrılmaması gereken iki önemli husustur. İkisini ayırmak ümmeti yok etmek anlamına gelir” şeklinde konuştu.

Başbakan İsmail Heniyye bu açıklamalarını dün (06 Temmuz Pazartesi) Furkan ve Kenz’ul-Huffaz yaz Kur’an kurslarıyla Kuran’ı Kerim radyosuna yaptığı sürpriz ziyaretlerden sonra yaptı.

Heniyye daha sonra “Allah’ın Kitabı’ndan bir ayeti öğreten, (öğrettiği) ayetler okundukça kendisine de sevap yazılır” diyen Hz. Peygamber (s.a.s)’in hadisini hatırlatarak, Kur’an merkezlerinde hafız yetiştiren öğretmen ve idarecileri takdir ettiğini, Kur’an hafızı yetiştirme işini yürüten Vakıflar Bakanlığı ve Vakıflar Bakanı Dr. Talib Ebu Şair’e teşekkür ettiğini ifade etti.

Vakıflar Bakanı Dr. Talip Ebu Şair ise şöyle dedi: “Bugün, Filistin ve Gazze halkının en güzel günlerinden biridir. Bugün Allah’ın kelamını ezberlemek isteyen binlerce kişiyi kaydettik. Bu iş ümmettin medar-ı iftiharıdır. Hayatı aydınlatacak ışıklara sahip Allah’ın Kitabı’na yönelmek gerekir”.


Filistin Vakıflar Bakanı, “Bakanlık geçen yıl yaklaşık 2000 kız ve erkek hafız yetiştirdi. Bu yıl ise hafızlık için 6500 kişiyi kaydetti. Bu rakam, kuşatma altında her türlü sıkıntıyı çeken ve hür türlü eziyeti tadan Gazze halkı için büyük bir başarıdır” dedi.

(Kaynak: Filsitin Haber.com/tr)

Etiketler : #Heniyye:   #İşgale   #karşı   #Kur'an   #neslini   #inşa   #ediyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN