Hamas liderlerinden Reyyan, ailesiyle birlikte şehid düştü

"Allah'a gidersem Filistin davasına gereken hassasiyeti göstermeyenleri şikâyet edeceğim!" Katil İsrail uçakları Hamas liderlerinden Dr. Nizar Reyyan’ın evini yerle bir ettiler. Dr. Reyyan ve tüm çocukları şehid düştü.

01-01-2009


Siyonist katillerin Gazze saldırısı sürüyor. Dr. Nizar Reyyan ve tüm çocukları şehid oldu. "Allah'a gidersem Filistin davasına gereken hassasiyeti göstermeyenleri şikâyet edeceğim!" Katil İsrail uçakları Hamas liderlerinden Dr. Nizar Reyyan’ın evini yerle bir ettiler. Dr. Reyyan ve tüm çocukları şehid düştü.

Dünyanın sessizliğinden ve uluslararası emperyalizmin desteğinden güç alan Siyonist işgal devleti vahşi saldırılarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Gerçekleştirdiği son saldırıda da Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampında bulunan meskûn evleri hedef alarak en az on kişinin şehit olmasına, onlarca insanın da yaralanmasına sebep oldu. Şehit olanlardan biri Hamas'ın aktif liderlerinden, işgale karşı kararlı tutumuyla ve cesaretli mücadelesiyle tanınan Nizar Reyyan. Diğer şehitlerin de çoğunu Reyyan'ın aile fertleri oluşturuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bildirdiğine göre aynı zamanda üniversitede öğretim görevlisi olan ve Filistin direnişinin parlak isimlerinden, şimdiye kadar işgal devletinin saldırılarına karşı aktif faaliyetleriyle tanınan Dr. Nizar Reyyan hadis alanında ihtisas yapmıştı.

Dr. Reyyan işgal devletinin bundan önceki bazı saldırılarında bizzat mücahitlerle birlikte yer almış ve saldırılara göğüs germişti. Nitekim Cibaliya mülteci kampı aynı zamanda işgal devletinin bundan önceki saldırılarına cesaretle direnmesiyle ve işgal güçlerinin içeri girmesini engellemesiyle tanınmıştı.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Hamas   #liderlerinden   #Reyyan   #   #ailesiyle   #birlikte   #şehid   #düştü   
YORUMLAR
  • Ademoğlu   02-01-2009 20:56

    EY Şehit Reyyan eğer değini yaparsan ki yapacaksın ozaman VAY BİZE VAY HAİMİZE, ÇÜNKÜ DAHA İSLAMı anlama ve yaşamayı doğru dürüst beceremeyen biz kendini aciz bırakmışları hüsran bekliyor zaten yaşantımz hüsran FAKAT Eğerki kitabı doğru anlayıp sizin yaşadığınız gibi yaşamaya gayret edersek duyarlı olurda sizlerin çilesini ve yaşadığınız zulmü onlara anlatır ve kıyamınızı kıyamımız olduğunu neslimize güzel ve doğruca anlatırsak belki ozaman sen ve şikayette bulunduğun RABBİMİZ belki bizleri afeder. Şunu söz veriyoruz ki sizin muberek davanızı canımız kanımız bilip belki sizler gibi anlayamayız ama yine de sahipleneçeğimize SÖZ VERİYORUZ..

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN