Haccdaki Müslümanlar Arafat'ta vakfeye durdu

Hacc vazifesini yerine getirmek için Kutsal Topraklar'da bulunan Müslümanlar, cem ederek kıldıkları öğlen ve ikindi namazlarının ardından Arafat vakfesine başladı.

26-11-2009


Hacc vazifesini yerine getirmek için Kutsal Topraklar'da bulunan Müslümanalr, cem ederek kıldıkları öğlen ve ikindi namazlarının ardından Arafat vakfesine başladı. Hacı adayları, güneş batıncaya kadar gün boyu Arafat'ta haccın en önemli rükünlerinden biri olan vakfe vazifesini yerine getirecekler.

Güneşin batmasıyla da Müzdelife'ye inecek olan hacı adayları, akşam ve yatsı namazlarını da cem ederek kıldıktan sonra geceyi tan yeri ağarana kadar Müzdelife'de geçirecekler. Hacı adayları, bayramın birinci günü de sabah namazından sonra şeytan taşlamak ve kurban kesmek üzere Mina'ya geçecekler.

Öğlen namazı öncesinde "geleneksel Arafat hutbesi" Mescid-i Nemira imamı tarafından okundu. Türk hacı adayları için ise "geleneksel Arafat hutbesi" Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından okundu.

Hacı adayları Müzdelife'den sonra Peygamber Efendimiz'e (s.a.s) ilk biatın gerçekleştiği, Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'i kurban etmek için götürdüğü Mina bölgesine yürüyecek.

Mina'da hacı adayları ülkelerine göre kafileler halinde şeytan taşlayacak. İlk gün gerçekleştirilecek şeytan taşlama ve kurban kesiminin adından tıraş olup ihramdan çıkacak Müslümanlar artık hacı sayılacak. Daha sonra da ziyaret ve veda tavafı yapılacak. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Haccdaki   #Müslümanlar   #Arafat'ta   #vakfeye   #durdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN