Gazze kıyımında katledilen Filistinlilerin sayısı 710, yaralıların sayısı 3 bin 200’e çıktı

Siyonist işgal ordusunun Gazze’de işlediği insanlık suçu 13. gününe girerken, yapılan katliam sonucunda şehid olanların sayısı 710’a, yaralıların sayısı ise 3 bin 200’e yükseldi.

08-01-2009


Siyonist işgal ordusunun Gazze’de işlediği insanlık suçu 13. gününe girerken, yapılan katliam sonucunda şehid olanların sayısı 710’a, yaralıların sayısı ise 3 bin 200’e yükseldi. Şehid ve yaralıların yarısını çocuklarla kadınların oluşturduğu belirtildi.

Filistin hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Kurumu Başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn yaptığı açıklamada, İsrail işgal ordusunun şimdiye kadar 710 kişiyi katlettiğini ve 3200’den fazla kişiyi de yaraladığını belirtti. Kurbanların yarısına yakının çocuklarla kadınlardan oluştuğunu belirten Hasaneyn, yaralılardan 450’sinin durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Filistin direnişi karşısında istediğini elde edemeyen düşman ordusu, sivillerin evlerine, Allah’ın evleri olan camilere ve okullara saldırmaya başladı. BM’ye ait olan ve beyaz örtülerle işaretlenen okulları bile hedef alan işgal ordusu yüzlerce sivili katletti veya yaraladı. İşgal ordusunun sadece 6 Ocak Salı günü, BM’ye ait okulları bombalaması sonucu 135 kişi hayatını kaybetti.

(Filistinhaber.com/tr)

Etiketler : #Gazze   #kıyımında   #katledilen   #Filistinlilerin   #sayısı   #710   #   #yaralıların   #sayısı   #3   #bin   #200’e   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN